Lär känna Kjell Söderberg – vår erfarna säljare i öst

Kjell Söderberg

 

 

För sju år sedan började Kjell Söderberg som regionansvarig säljare hos oss på Wienerberger. Han anslöt till vårt svenska team med mycket erfarenhet, kunskap och ett stort driv. I dag är han ansvarig för ett stort område i östra Sverige, där han bland annat bearbetar kunder, erbjuder teknisk rådgivning och hjälper arkitekter att hitta rätt lösning för rätt projekt – ett arbete som Kjell tycker är oerhört stimulerande.

 

Kjell Söderberg började sin karriär genom att jobba med tegel. Hos en återförsäljare satt han på projektavdelningen och hade hand om tungt byggande, däribland tegelprojekt. Därefter jobbade han hos en leverantör för fasadskivor i många år.

Men för sju år sedan hittade han tillbaka till sitt rätta element och började som regionansvarig säljare för området Värmland, Närke, Östergötland samt delar av Småland och Västmanland hos oss på Wienerberger. Tack vare sin erfarenhet kan han nu hjälpa både det föreskrivande ledet, återförsäljare och entreprenörer i deras arbete med tegelprodukter.

     

"Wienerberger är Europas största tegelleverantör och det innebär att vi har ett bra och brett sortiment. Det är något som är väldigt positivt bland återförsäljarna, särskilt eftersom vi kan erbjuda ett svenskt normalformat."

Kjell Söderberg
Distriktsansvarig säljare Öst

     

Ett starkt tekniskt kunnande

Genom sin karriär har Kjell Söderberg stärkt sitt tekniska kunnande, något han ser som en stor fördel. Han berättar:

- Mitt kunnande och min expertis inom teknisk support ser jag absolut som en fördel i dag. Jag kan prata konstruktion och gå in på detalj när det behövs.

Han fortsätter:

- I dag har vi en stark konstruktionsavdelning som kan stötta oss med detta. Innan var man tvungen att sköta mycket av det själv och då kom man inte ut till kunderna lika mycket och ofta som man ville. Men i dag har jag mer frihet och kan besöka kunderna, vilket är toppen.

Ett brett sortiment som uppskattas av återförsäljarna

Något som Kjell uppskattar med att jobba hos Wienerberger är vårt breda sortiment. Han berättar:

- Wienerberger är Europas största tegelleverantör och det innebär att vi har ett bra och brett sortiment. Det är något som är väldigt positivt bland återförsäljarna, särskilt eftersom vi kan erbjuda ett svenskt normalformat.

Ett fan av det rustika

Under sina sju år hos oss har Kjell Söderberg arbetat med alla möjliga sorters tegelsorter. Därför tycker han att det är svårt att utnämna en favorit:

- Jag låter alltid kunden bestämma åt vilket håll de ska gå, sedan är det mitt ansvar att hjälpa dem dit. Därför har jag inte några särskilda produkter som jag gillar att sälja in, utan det handlar om vad kunden vill ha. Men personligen gillar jag rustika stenar, de har en känsla och ett uttryck som jag tycker om, säger Kjell och avslutar:

- Det bästa med mitt jobb är att man får umgås med människor i olika yrkesroller. Jag gillar så klart utmaningar, för får man ingen stimulans så blir ju jobbet inte roligt heller. Men det får jag absolut här hos Wienerberger, ena dagen är inte den andra lik.


 

Fasadtegel/Skärmtegel: Blauwrood - URBAN Christianshavn | Torns församlingsgård, Stångby
Besök vårt showroom

Om du är intresserad av att veta mer om våra fasadtegel, skärmtegel eller helt enkelt vill experimentera med fogfärger och strukturer så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
 

Klicka här för mer information

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.


 

Du hittar vårt sortiment här

Vårt hållbarhetsarbete

Våra produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader. Vi har dessutom lanserat ett dokumentationspaket som gör det enklare för arkitekter att samla all relevant produktdokumentation som ska användas i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.

Upptäck det här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.