Sustainable project Skibet


 

Certifieringar

    


 

Green Building Council Sweden

Medlem av

Green Building Council Sweden

Wienerberger är medlem av Green Building Council Sweden (SGBC), en non-profit medlemsorganisation som arbetar för att främja hållbarhet i byggnader och den bebyggda miljön i Sverige.

Som medlem stöder vi SGBC:s arbete med att sprida Miljöbyggnad/BREEAM/LEED-systemet inom svensk byggnation. Samtidigt är det en möjlighet för oss att hålla oss uppdaterade om de senaste tendenserna och utvecklingen inom hållbar byggnation.

Läs mer på www.sgbc.se


 

Miljöcertifiering av byggnader

Wienerbergers produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader.

   

Miljöbyggnad

Logo | Miljöbyggnad

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader. Miljöcertifiering av en byggnad innebär att miljöarbetet och byggnadens miljöprestanda granskas av tredje part. Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna. Bedömningen kan resultera i Certified, Brons, Silver och Guld.

Wienerberger kan bidra till att få din byggnation Miljöbyggnad-certifierad. Kontakta oss gärna för hjälp och sparring samt hitta våra produktspecifika EPD:er här. 

Se hur våra produkter bidrar till ordningen och beställ vårt Miljöbyggnads-dokumentationspaket här.

LEED

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) är ett internationellt erkänt miljöcertifieringssystem för byggnation som utvecklats av det amerikanska Green Building Council (USGBC). Certifieringen har primärt fokus på byggnationens miljömässiga påverkan och mindre på de sociala aspekterna. Bedömningen kan resultera i Certified, Silver, Gold och Platinum.

Wienerberger kan bidrag till att få din byggnation LEED-certifierad. Kontakta oss gärna för hjälp och sparring samt hitta våra produktspecifika EPD:er här. 

BREEAM

BREEAM – (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) är det mest använda certifieringssystemet i Europa och stammar ursprungligen från England. Systemet vill främja miljövänlig och hållbar byggnation utifrån olika kategorier såsom byggnadens energianvändning, inomhusklimat med ventilation och belysning, vattenekonomi, avfallshantering samt markanvändning och påverkan på närmiljön. Bedömningen resulterar i betyget Acceptable, Pass, Good, Very Good, Excellent eller Outstanding.

Wienerberger kan bidra till att få din byggnation BREEAM-certifierad. Kontakta oss gärna för hjälp och sparring samt hitta våra produktspecifika EPD:er här. 


 

Miljöbedömning av produkter

På Wienerberger jobbar vi aktivt för att miljödeklarera våra produkter. Våra produkter finns bedömda av en rad externa organisationer Här kan du läsa mer om dessa deklarationer och de organisationer som utför dem.

   

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen

Byggvarubedömningen tillhandahåller en databas med miljöbedömningar för de mest använda produkterna inom bygg- och fastighetssektorn.

Byggvarubedömningen har bedömt produkter från Wienerberger:

För information om bedömning se Byggvarubedömningens hemsida.

SundaHus

SundaHus

SundaHus utför bedömningar av byggvaror på uppdrag av kunder såsom entreprenörer, byggherrar, arkitekter och försäkringsbolag. Syftet är att ge en uppfattning om den aktuella produkten är ett bra val ur miljö- och hälsoperspektiv eller om det kan finnas bättre alternativ.

SundaHus har bedömt produkter från Wienerberger:

För information om bedömning se SundaHus hemsida.

Svanen

Svanemærket

Svanenmärkningen garanterar att kriterier för miljö- och hälsofarliga ämnen, energi- och resursförbrukning, avfallshantering, återvinning o s v uppfylls.

Tegelprodukter omfattas inte av Svanens krav och är därför inte registrerad i Svanens husproduktportal. Tegel kan enkelt ingå i Svanenmärkta byggnader.

Läs mer på Svanens egen hemsida.Har du spørgsmål til, hvordan vi arbejder med bæredygtighed?

Kontakt vores bæredygtighedschef:

Kristian Knorr Svane

Nordisk bæredygtighedschef
DGNB konsulent & WELL AP

M. +45 81 61 62 82

Send mail til KristianBehöver du hjälp att välja tegelprodukter?

Då är du välkommen att kontakta våra medarbetare, som står redo att ge dig rådgivning och inspiration.
 

LESS. CO2-besparande fasadtegel för framtidens byggande.

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%. CO2-besparingen i produktionen av LESS täcker fas A3 i EPD:n.
 


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.