Business People Meeting

     

Karriär

Vi är nordens största tegelproducent och en ledande leverantör till den svenska byggbranschen. Vi producerar och säljer ett av landets största sortiment av fasadtegel, taktegel och andra typer av fasadbeklädnader. Våra kunder är bl.a. arkitekter, landskapsarkitekter, byggherrar, entreprenörer och återförsäljare. Vi har produktion i våra egna fabriker i Danmark och köper också in produkter från våra europeiska dotterbolag.

 

Vi är en del av den globala Wienerberger-koncernen, som är en stor österrikisk organisation med 19 000 medarbetare och 216 fabriker i 28 länder. Den nordiska organisationen har 300 medarbetare och i Sverige har vi kontor i Malmö samt visningslokaler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du kan läsa mer om vår verksamhet här.

En del av vårt strategiska fokus är att minska vårt klimatavtryck så att vi kan bli CO2-neutrala innan 2050. Vi arbetar målmedvetet med produktutveckling, energioptimering samt nya teknologier för att kontinuerligt kunna producera och leverera mer klimatvänliga produkter till våra kunder. Du kan läsa mer om vår gröna omställning här.

    

ikoner

27 lande

över hela världen

ikoner

19.000

duktiga medarbetare

ikoner

200+

fabriker över hela världen

ikoner

60

olika nationaliteter

    

Wienerberger som arbetsplats

Hos oss får du utmanande och omväxlande arbetsdagar i en bra arbetsmiljö. Vi är en produktionsverksamhet som har egna fabriker i Danmark och täcker hela värdekedjan från förvärv av naturliga råvaror och egenproduktion i våra fabriker till försäljning av våra produkter på den kommersiella B2B-marknaden i Sverige. Därför har vår personal också många olika kompetenser och bakgrunder. Det bidrar till en dynamisk och spännande arbetsmiljö som ger medarbetarna stora möjligheter att utveckla sin kompetens.

Eftersom vår nordiska organisation leds från Danmark har en del medarbetare också samarbeten med nordiska länder samtidigt som vissa medarbetare arbetar internationellt som en del av en stor koncern.

Våra värderingar - tillit, respekt, passion och kreativitet - bidrar till att genomsyra och skapa en kultur som är informell. I det dagliga arbetet samarbeter både chefer och medarbetare, även om vi befinner oss på olika platser runt om i landet. Vi har en passion för vårt arbete och du kommer att träffa kollegor som har stor kunskap inom sina områden och som alla brinner för tegel. Vår lokala förankring sträcker sig flera generationer tillbaka och ger oss en unik expertis och erfarenhet som varje dag formar vårt förhållningssätt till teglets möjligheter.

   

Träffa en kollega

Här kan du läsa några ord från en del av våra duktiga nordiska kollegor som dagligen arbetar med att förverkliga våra målsättningar.

     

PROJEKTAVDELNINGEN

 

Linn Johansson, Konstruktör

Hos Wienerberger får jag lära mig tegel på djupet och bli mer specialiserad. Innan kunde jag lite om mycket, nu blir det att jag får chansen att verkligen lära mig saker på en annan nivå. Jag uppskattar även att Wienerberger har kortare projekteringstider. Det gör att man hinner med fler projekt och att vardagen blir mer varierad, vilket jag tycker om.

INTERN FÖRSÄLJNING

 

Emma Palm, Säljkoordinator

Mitt team är spindeln i nätet, vi ser till att allting funkar och går som det ska. Även om jag är chef över mitt team så jobbar vi fortfarande som ett lag, där alla gör vad de ska för att få bollen att rulla vidare.

Det är väldigt roligt att jobba hos Wienerberger. Det är extra kul när man får vara med från en ritning till ett färdigt bygge. Jag tycker också att det ger något att jobba för ett företag som ägnar mycket tid och resurser på sitt miljöarbete.

EXTERN FÖRSÄLJNING

 

Gustav Fors, Distriktsansvarig säljar

Jag är en stor beundrare av fasadtegel som material och anser att det är mycket roligare att sälja produkter som både du och alla andra rent fysiskt kan se. Den känsla det ger att ha varit involverad i ett byggprojekt som kommer att bestå i många hundra år är mycket speciell.

Dessutom är Wienerberger ett otroligt intressant företag som är framsynta i arbetet med produktutveckling och som går i bräschen när det gäller klimat och miljö.

     

KVALITETSSÄKRING

 

Lene Vissing, Quality Manager

Både i mitt jobb och hos Wienerberger generellt fokuserar vi starkt på hur vi ska belasta miljön så lite som möjligt och det är en spännande och viktig resa att vara med på. Vi har en mycket enkel och välkänd produkt och med mycket små ingrepp i produktionen kan man ändra fasadteglets utseende och format. Det är ett hantverk som kräver att du känner dina material. Du ser och känner omedelbart om det är fel på din lerblandning. Och om något går fel i produktionen så misslyckas du.  Det gör mitt arbete spännande och utmanande.

PRODUKTION

 

Jens Peter Fomsgaard, Driftsleder

Jag har ett starkt fokus på kvalitet, och att saker och ting ska fungera. Jag tycker om utmaningar och nya uppdrag som ska lösas. I våra fabriker har vi alltid varit innovativa och fokuserat på att förbättra våra produkter, bland annat överliggarna. Jag har varit anknuten till verksamheten i mer än 30 år och arbetar enligt devisen att medarbetarna är vår viktigaste resurs. Alla är viktiga och ska känna sig glada att gå till arbetet och bli sedda, hörda och uppmärksammade.


 


 

Rekryteringsprocessen

Oavsett om vår rekryteringsprocess är annonsering, lokala hänvisningar eller andra nätverk så lägger vi stor vikt vid hög etik och sekretess i rekryteringsprocessen så att du som sökande upplever att du blir behandlad professionellt och med respekt. Vi behandlar din ansökan och dina dokument konfidentiellt och kontaktar alltid dig först om vi behöver hämta referenser.

Din ansökan är vårt första möte med dig och kommer förhoppningsvis att föra dig vidare till ett personligt samtal. Ju mer vi får veta om dina kompetenser och drömmar desto större är dina möjligheter att komma vidare. Din ansökan måste naturligtvis beskriva dina yrkeskompetenser, men vi vill också gärna få veta lite om vad det är i arbetet som motiverar dig och varför du söker det.

laptop, Woman typing with one hand, pencil in the left hand


Innan du skriver din ansökan

- ta reda på vilka vi är som företag. Då kan du bl.a. motivera din ansökan bättre och relatera till våra värden.

- fundera på varför det du kan och det vi söker stämmer överens.

- skriv varför du brinner för att hitta det rätta jobbet. 

- skapa en spännande och rättvisande bild av dig själv, och hjälp oss att förstå varför du är rätt person för jobbet..

    


 

Lediga tjänster

Du kan se våra lediga tjänster här:

EW-stakke


 

    

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.