Brf Aero höjer blicken med tegelfasader och vacker arkitektur

Fasadtegel: Retro Super Vit | Brf Aero

Copyright: Granitor


I Malmö hittar du Bulltofta Friluftsstad, som på bara tjugo år har gått från att vara en ödetomt till ett av stadens mest populära bostadsområden. Området ägs av Granitor, som nu har satt kronan på verket genom att bygga Brf Aero – ett sjuvåningshus som utgör områdets färgklick tack vare fasadtegel från Wienerberger.

 

Det bästa av alla världar, så beskriver Granitor sitt område Bulltofta Friluftsstad, som med 75 hektar naturpark utanför porten och en kort cykeltur från centrum kan erbjuda allt som behövs för att sätta guldkant på tillvaron.

Brf Aero byggs på Granitors sista tomt på området. Huset är ritat av Jais Landén Krantz Arkitekter, som även står bakom flera av de andra byggnaderna i Bulltofta Friluftsstad. Till Brf Aero har Wienerberger levererat både vitt och grönglaserat fasadtegel

- Vi har ritat flera hus åt Granitor i Bulltofta Friluftsstad. Där tidigare paletten var framför allt vit, svart och beige, är Brf Aero nu färgklicken i sammanhanget, säger arkitekten Elena Karterud på Jais Landén Krantz Arkitekter.

     

Facade Brick, Retro Superwhite

"Vi valde dessutom att gå ifrån traditionella färger och i stället satsa på en organisk känsla med smaragdgrönt glaserat fasadtegel från Wienerberger med vita fogar i gatuplan, samt fasader med vitt fasadtegel, partier av ljus ek, grönglaserade spaljéer och skiffer som skiftar vackert i grågrönt."

Elena Karterud
Jais Landén Krantz Arkitekter

     

Kännetecknas av luftighet

Brf Aero är ett sjuvåningshus bestående av 35 lägenheter. Husets siluett höjer sig över mängden i kvarteret och skapar ett distinkt landmärke som både syns och erbjuder de boende en vacker utsikt. Arkitekturen är både djärv och jordnära, något som har varit viktigt för Jais Landén Krantz Arkitekter. Elena Karterud berättar:

- Brf Aero är ett blickfång. Gestaltningen är lite ”edgy” och mycket grön. Som arkitekt är det viktigt att rita hus som är estetiskt tilltalande, men jag vill också skapa hem där jag själv skulle kunna tänka mig att bo.

Hon fortsätter:

- Som namnet antyder kännetecknas huset, planlösningarna och varje enskilt rum av luftighet. Vi valde dessutom att gå ifrån traditionella färger och i stället satsa på en organisk känsla med smaragdgrönt glaserat fasadtegel från Wienerberger med vita fogar i gatuplan, samt fasader med vitt fasadtegel, partier av ljus ek, grönglaserade spaljéer och skiffer som skiftar vackert i grågrönt.

Gröna fasader matchar omgivningens grönska

Fasadteglet som valts till Brf Aero är en av Wienerbergers klassiker, kallad Retro Super Vit. Detta fasadtegel är kritvitt och strängsprutat med en naturlig och levande struktur. Filip Davidsson, försäljningschef på Wienerberger, berättar:

- Super Vit är ett fasadtegel som vi levererar från Finland. Det är en älskad klassiker som med sin rena färg och elegans skärper byggnadens geometri. Till Brf Aero har vi levererat stenen både i sin originalvita färg och som grönglaserad, vilket gör att den matchar grönskan som man hittar i Bulltofta Friluftsstad.

Han avslutar:

- Glaserat fasadtegel får en allt större roll i nya projekt och kan användas som en effektfull detalj i en murstensfasad. Det tillför ett element av exklusivitet och är verkligen ett perfekt designval för Brf Aero.

 

Information om Brf Aero

Projektets namn: Brf Aero
Arkitekt: Jais Landén Krantz Arkitekter
Produkt: Retro Super Vit - vitt och grönglaserat
Färdigställt: 2022


 

Upptäck vårt sortiment

Oavsett projekt så har vi rätt tegelprodukt för dig. Upptäck vårt sortiment av fasadtegel, marktegel, taktegel och skärmtegel på vår hemsida. Klicka dig runt och samla inspiration.

Klicka här

Ta del av vårt nyhetsbrev

På så sätt missar du inga spännande tips, nyheter eller projekt. Låt dig bli inspirerad och anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Anmäl dig här

Beställ vår 3-i-1 till arkitekten

Inspiration, kollektion och ritningsdel i en och samma bok. Inspireras till murverk med mönster med en mängd färger, uttryck och nyanser av fasadtegel.

Beställ 3-i-1 till arkitekten


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.