Klä fasaden med taktegel

Apartment Building at Christianshavn, Copenhagen, Cladding tile, Urban - Christianshavn

 

Taktegel för fasaden - skärmtegel - är ett bra alternativ till skärmplattor. Skärmtegel  kan användas för att ge nybyggnation ett nytt och innovativt utseende, men hittills är det speciellt med fasadrenovering, där lösningen visar att den är lämplig.

Det är speciellt med fasadrenovering, det kan vara en bra lösning för att täcka fasaden med taktegel. Det är en lösning som ger nya arkitektoniska alternativ med ett vackert och innovativt utseende.

I Nederländerna, Tyskland, Belgien och Frankrike är kakel på fasaden en välkänd syn på gatuområdet. Nu har även de första byggnaderna med takfasader i Sverige och Danmark börjat skjuta upp.

Skärmtegel  kan användas för att ge nybyggnation ett nytt och innovativt utseende, men hittills är det speciellt med fasadrenovering, där lösningen visar att den är lämplig.

Potentialen är stor, särskilt de många gamla fabriker och byggnader som för närvarande omvandlas till bostäder och kontor, på dessa byggnader kan man bygga en konstruktion för beklädnaden, där utrymme för efterisolering har satts undan, varefter det är lätt att placera tegelstenarna på lattor. På så sätt behöver du inte bygga en helt ny yttervägg. Lösningen kostar således endast ca. 1/3 av en traditionell muromgärdad vägg.

Hemma har designers, byggare och arkitekter visat ett stort intresse för lösningen, eftersom det finns pengar att spara. Samtidigt erbjuder den nya arkitektoniska möjligheter med flera färger, nyanser och strukturer. Många märker inte ens att takplattor byggs för fasaden.

 

_______


Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.