Vi välkomnar vår nya konstruktör Victor Widtfeldt

Victor Widtfeldt, Konstruktion och projektering | Wienerberger AB

 

Den 28 augusti stärktes vår konstruktionsavdelning med två nya konstruktörer. En av dessa är Victor Widtfeldt, som efter att ha studerat byggteknik med arkitektur på Lunds Tekniska Högskola nu tar plats hos oss på Wienerberger.

 

Konstruktören spelar en avgörande roll för oss som tegelproducenter. Genom att förstå både teglets tekniska möjligheter och branschens arkitektoniska behov kan konstruktören utforma byggnader som uppfyller såväl estetiska som funktionella krav.

På Wienerberger är vi glada över att ha en stark konstruktionsavdelning in-house – och nu har den blivit ännu starkare. Den 28 augusti började Victor Widtfeldt som konstruktör hos oss. Med sig har han en utbildning inom byggteknik samt en praktiktjänst inom byggnadskonstruktion.

   

"Personligen tycker jag att tegel är snyggare än många andra material. Det är mer dynamiskt och det finns så otroligt många möjligheter för att skapa något kreativt. Så rent estetiskt tycker jag att tegel är att föredra."

Victor Widtfeldt
Konstruktion och Projektering

   

En roll som är väsentlig för processen

Utöver en praktiktjänst som konstruktör blir hans tjänst hos Wienerberger hans första jobb inom branschen. Efter ett par månader har han nu börjat bli varm i kläderna och trots att det finns mycket kvar att lära ser han redan stora fördelar med sin nya roll.

- Under min tid på högskolan fick jag lära mig teorin bakom byggprocessen och efter att jag hade haft min praktik som konstruktör fastnade jag för hur tekniskt yrket var. Jag uppskattar att man får in nya unika projekt varje gång, och att det är mycket problemlösning. Även om det är liknande uppgifter man har är det fortfarande stor variation mellan de olika projekten. Det uppskattar jag, säger Victor och fortsätter:

- Det känns också som en viktig roll. Man känner att arbetet man gör är väsentligt för processen och att man gör nytta för det färdiga bygget. Många kanske ser på ett tegelhus och endast tänker på murarens roll, men det krävs mycket mer för att få allting att falla på plats. Så vi har stort ansvar i att se till att en ritning kan fungera i verkligheten och samtidigt få arkitektens eller beställarens vision att komma till liv.

Tegel – ett dynamiskt material

Vid sin tidigare praktiktjänst arbetade Victor inte bara med tegel. Att han nu har fått möjlighet att specialisera sig ser han dock inte som något negativt. Victor förklarar:

- Personligen tycker jag att tegel är snyggare än många andra material. Det är mer dynamiskt och det finns så otroligt många möjligheter för att skapa något kreativt. Så rent estetiskt tycker jag att tegel är att föredra. Samtidigt är det ett funktionellt material som är lättskött och hållbart.

Han fortsätter:

- Dessutom har jag förstått att kunskapsglappet i branschen är större när det kommer till just tegel, vilket betyder att man har chansen att bli expert på något som inte alla kanske kan så mycket om. Jag drivs av att utmanas och utvecklas och därför passar det mig jättebra.

Brick: Finnish retro series

En trivsam arbetsplats

Victor Widtfeldt har nu varit en del av Wienerbergers personalstyrka ett tag och har fått känna på hur det är att sitta under samma tak som både andra konstruktörer och andra yrkesgrupper.

- Under den tiden jag har varit här har jag trivts mycket bra. Det är en rolig kombination av folk och yrkesgrupper som sitter här i Malmö. Det är inte bara konstruktörer utan även säljare, innesäljare, ekonomi osv. Det är ett härligt gäng och jag tycker att det är en bra arbetsplats, berättar Victor.

Victor är 23 år gammal och bor i Helsingborg. Under sin fritid spelar han gärna golf – och är även en fena på gitarr.


 

Behöver du hjälp att välja tegelprodukter?

Då är du välkommen att kontakta våra medarbetare, som står redo att ge dig rådgivning och inspiration.
 

Besök vår visningslokal

Du är mycket välkommen att besöka vår visningslokal, där du kan gå på upptäcktsfärd bland våra produkter för fasaden. 


 

Senaste artiklarna

0Resultat

   

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

   

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.