Mörkt fasadtegel från Rustik-serien får nytt sällskap

Bricks: Makisiini

 

Vårt finska fasadtegel i Rustik-serien är ett självklart val om du är på jakt efter mörkt fasadtegel med ett grovt och urbant uttryck. Vi har just lanserat ett nytt svart fasadtegel i serien, som totalt innehåller sju olika fasadtegel och med fördel kan mixas och matchas. Lär dig mer om serien som inspirerats av gamla packhus.

 

Rustik-serien utvecklades med utgångspunkt från de gamla packhusens och övergivna industribyggnadernas patina och funktionella råhet längs Helsingfors hamn. Det avspeglas i seriens grova yta och mörka färgpalett med röda, svarta, bruna och gråa nyanser. 

Fasadteglets skrovliga yta och grova uttryck är helt perfekt för klassiska industribyggnader och rå miljö. Serien med fasadtegel bidrar på så sätt till att garantera en arkitektur som anpassar nya byggnader till städernas opolerade hamn- och industriområden.

Nytt svart fasadtegel

Rustik-serien innehåller idag sju olika fasadtegel. Vi har just lagt till ett nytt svart fasadtegel, som är det mörkaste i serien. 

Svart schatterad Rustik är ett svart, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. Det är ett modernt fasadtegel som har ett levande färgspel med matta, blankt svarta och djupbruna nyanser. Mura upp Svart schatterad Rustik med en matchande mörk fog för att få ett kraftfullt och monolitiskt uttryck.

Mörkt fasadtegel med färgspel

Fasadteglet i Rustik-serien präglas av mörka toner och en grov struktur. Som inspiration och för att visa den breda färgpaletten presenterar vi här ett urval av seriens finska fasadtegel, som både kan stå ensamma eller kombineras, och som alla också kan matcha det nya svarta fasadteglet.

Ett mörkgrått, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. Granit med spel Rustik är ett modernt, grovt fasadtegel som har ett varierat färgspel med en variation av gråa nyanser. Granit med spel Rustik fungerar bra med både mörk och ljus fog.

Läs mer här

Ett brunt, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. Brunsvart Rustik är ett klassiskt brunt fasadtegel som har ett avstämt färgspel med en variation av bruna nyanser Brunsvart Rustik kan kombineras med Rödbrun med spel Rustik / Ruskonkirjava för ett varmare och mer varierat uttryck.

Läs mer här

Röd schatterad Rustik är ett rött, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. De gamla packhusen och industribyggnaderna längs Helsingfors hamn har inspirerat Röd schatterad Rustiks röda och svarta färgspel och dess grova struktur.

Läs mer här

Ett rödbrunt, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. Inspirerat av den gamla industrimiljön i Helsingfors hamn är Rödbrun med spel Rustik ett fasadtegel som har grov struktur och ett levande färgspel med rödbruna och svarta nyanser.

Läs mer här

Utöver fasadteglen ovan består serien också av Brun Rustik, ett enfärgat mörkbrunt fasadtegel, samt Granit Rustik, ett djupgrått fasadtegel.


 

Bricks: Makisiini
Fasadtegel för renovering och nybyggnation?

Behöver du rådgivning om fasadtegel som är utvecklat för byggnader med speciella krav på färgspel och estetik?

Kontakta vår arkitektkonsult här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.