Möt Mikael Lorentzon – vår tegelspecialist och toppsäljare i Väst

Mikael Lorentzon - Distriktansvarig säljare väst | Wienerberger

 

Ett företag är bara så starkt som sina medarbetare. Därför är vi glada att få ha personer som Mikael Lorentzon med i teamet. Mikael har arbetat hos Wienerberger sedan mars 2020 men har långvarig erfarenhet av att jobba med såväl fasadtegel som andra byggmaterial. Han är en äkta tegelspecialist och det är just därför han är den perfekta säljaren för oss att ha i ett expansivt område som västra Sverige.

 

En guide, en specialist, en säljare. Kärt barn har många namn, och Mikael Lorentzon bär dem alla med stolthet. Sedan mars 2020 har han varit vår regionansvariga säljare i distriktet Västsverige. Under en arbetsdag är han ute och träffar kunder, arkitekter och återförsäljare och visar upp fördelarna med att bygga med våra fasadtegel och andra tegelprodukter.

Byggbranschen behöver fler experter på fasadtegel

Mikael Lorentzon har många års erfarenhet av byggbranschen med sig i verktygslådan. Han började sin bana hos XL-Bygg i Borås, där han arbetade i 22 år. Under åren arbetade Mikael upp sig i företaget och den sista tiden riktade han in sig på murat och putsat. 

- Inom byggmaterialhandeln är fasadtegel och murat inte något som alla har kunskap om. Det finns inte så många specialister på just fasad runtom i landet när det kommer till återförsäljare. Så jag märkte att det fanns ett glapp i branschen. Ett glapp som jag ville fylla, säger Mikael Lorentzon. 

Efter XL-Bygg gick resan vidare till en annan tegelproducent, där han i över 12 år arbetade med försäljning av fasadtegel mot återförsäljare, entreprenörer, murare och arkitekter – precis som han gör hos Wienerberger idag.

Hans karriär har format honom till en specialist på tegelprodukter och därför är han den perfekta personen att ha i västra Sverige – ett expansivt och snabbutvecklande distrikt.


"Vi är helt unika med LESS. Självklart är det alltid kul att kunna säga att man har något som ingen annan har. Men det är även något som jag tror kommer att bli viktigare i framtiden, att som leverantör kunna erbjuda klimatförbättrade alternativ."

Mikael Lorentzen
Distriktansvarig säljare Väst, Wienerberger
 

Guidning genom Wienerbergers sortiment

Wienerberger är världens största tegelbolag och det är den grunden som det svenska teamet bygger sin verksamhet på. Något som Mikael Lorentzon uppskattar:

- Wienerberger som globalt företag har lagt en bra grund för oss i Sverige att bygga vidare på, med ett sortiment som är både stort och varierande. Och det är något som är härligt att ha med sig i bakfickan som säljare. 

Han fortsätter:

- Under min arbetsdag träffar jag nämligen många kunder och arkitekter, ibland ute på byggarbetsplatsen och ibland i vårt showroom i Göteborg. Där är mitt ansvar att guida kunden genom sortimentet och visa upp möjligheterna med våra produkter. Då är det extra kul när man känner att sortimentet har något för alla projekt, stora som små.

Mer än ett vanligt rött fasadtegel

Som Mikael Lorentzon berättar, innehåller vårt sortiment av fasadtegel alla möjliga färger och strukturer. Men jobbar man med fasadtegel, dag in och dag ut, är det inte förvånande om man blir mer fäst vid vissa produkter än andra. Mikael Lorentzon berättar:

- Jag är en tegelnörd, så jag gillar många av stenarna. Men en stor favorit hos mig är vår röda sten EW0466 Koppar. Man kanske tänker att en röd sten inte är något särskilt, men Koppar har ett speciellt patinerat utseende tack vare sotade märken som gör att den skiljer sig från andra. Den är otroligt trevlig att jobba med och jag märker att den växer i popularitet. Den erbjuder något extra jämfört med många andra röda fasadtegel.

Fasadtegel som matchar framtidens krav

Enligt Mikael Lorentzon är vårt hållbarhetsarbete en av Wienerbergers största fördelar. Vi har minskat vår CO2-förbrukning med 10% genom att samla produktionen på större verk och göra fabrikerna mer energieffektiva. Vid våra tegelverk i Danmark använder vi dessutom 65% certifierad biogas i produktionen.

Men enligt Mikael Lorentzon så finns det ett särskilt initiativ som sticker ut på marknaden:

- Vi ligger i framkant när det gäller många aspekter av vårt hållbarhetsarbete, men det som sticker ut bland våra konkurrenter är vår fasadtegelserie LESS. LESS är världens första slagna fasadtegel med tre hål i mitten, som minskar materialförbrukningen med 10%, bränns med biogas och därmed har en CO2-minskning i produktionen på 60–80%, säger Mikael Lorentzon och fortsätter:

- Vi är helt unika med LESS. Självklart är det alltid kul att kunna säga att man har något som ingen annan har. Men det är även något som jag tror kommer att bli viktigare i framtiden, att som leverantör kunna erbjuda klimatförbättrade alternativ. Intresset finns där, och då måste produkterna också göra det. 

Mikael Lorentzon avslutar:

- Jag trivs jättebra hos Wienerberger. Jag är fri i min roll, jag får jobba i ett spännande område som västra Sverige och får träffa otroligt härliga människor varje dag. Det är superkul.


 

Besök vårt showroom

Om du är intresserad av att veta mer om våra fasadtegel, skärmtegel eller helt enkelt vill experimentera med fogfärger och strukturer så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
 

Klicka här för mer information

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.


 

Du hittar vårt sortiment här

Vårt hållbarhetsarbete

Våra produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader. Vi har dessutom lanserat ett dokumentationspaket som gör det enklare för arkitekter att samla all relevant produktdokumentation som ska användas i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.

Upptäck det här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.