NYHET! Tre handslagna fasadtegel i grå nyanser

Campaign handmade bricks

 

Det handslagna fasadteglet från Wienerberger finns i en rad färger och uttryck, från delikat gyllene till expressivt rött. Det handslagna fasadteglet kan med fördel blandas och matchas för att antingen skapa kontrast eller för ett dämpat uttryck ton-i-ton.

Nyheten på bilden är: EW3781 Havholm,  EW3782 Sundkrog og EW3780 Kronløb.

 

Det rustika handslagna fasadteglet får sitt råa uttryck och nyanserade färgspel genom en mycketspeciell tillverkningsprocess där man använder sand för att få leran att släppa formen. Sanden kan vara fin eller grövre och i olika färger. Utöver sand kan även färgpigment tillsättas. Traditionellt östes leran ner i träformar med handkraft, därav namnet handslaget fasadtegel,men i dag är det maskiner som pressar ner den mycket mjuka leran i formen.

Sand och färger omger denmjuka leran och skapar det handslagna fasadteglets rustika yta och levande färgnyansering. Fasadteglet bränns vid höga temperaturer och magin uppstår - en produktionsmetod som haranvänts i över 200 år.

 

NYHET! Tre handslagna fasadtegel i grå nyanser

Campaign handmade bricks

 

EW3781 Havholm
Ett gråaktigt handslaget och sandslaget fasadtegel med ett harmoniskt färgspel i varma ljusgrå och gråbruna nyanser, kontrasterade med mörkare kolfläckar. För ett mer varierat uttryck kan Havholm kombineras med exempelvis Vigoroso.
Läs mer om EW3781 Havholm.

EW3782 Sundkrog
Ett handslaget och sandslaget fasadtegel i en varm brunsvart färg med enstaka eleganta violetta nyanser. För ett kompakt monolitiskt uttryck kan Sundkrog med fördel muras upp med en mörk, skrapad fog. 
Läs mer om EW3781 Sundkrog.

EW3780 Kronløb
Ett raffinerat, gråaktigt handslaget och sandslaget fasadtegel i gråvita och grönaktiga nyanser, inspirerat av de kalkhaltiga klinterna på Møn. Kronløb är utvecklat i samarbete med arkitekten till Kronløbsøen i Köpenhamns Hamn.
Läs mer om EW3780 Kronløb.

 

 

 

Ytor på handslaget fasadtegel

På grund av den mycket funktionella orsaken till sandade ytor har det handslagna fasadteglet helt naturligt olika strukturer och vackra detaljer i ytan, men även nya estetiska möjligheter öppnar sig när man använder sand. Genom att välja andra sandfärger än neutrala uppstår nytt, vackert, handslaget fasadtegel som antingen dämpar eller framhäver fasadteglets färg.  

Se hela samlingen av handslaget fasadtegel.

Campaign handmade bricks

 

______

Vill du ha inspiration i din inkorg?

Ta emot vårt nyhetsbrev och låt dig inspireras av våra referenser och produkter. 

Anmäl dig här.

 

_____

 

Senaste nytt

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.