Linn Johansson välkomnas in i teamet som ny konstruktör

Linn Johansson, Konstruktion & Projektering | Wienerberger AB

 

Den 28 oktober hade Linn Johansson sin första dag på Wienerbergers konstruktionsavdelning, som nu börjar växa till sig ordentligt. Linn kommer senast från rollen som konstruktör hos Sweco, där hon främst jobbade med stomkonstruktion. Nu specialiserar hon sig ytterligare och tar plats som konstruktör hos oss.

 

2017 tog Linn Johansson examen som byggnadsingenjör från Malmö högskola och därefter fick hon jobb som konstruktör på Sweco. Nu har hon tagit plats på Wienerbergers konstruktionsavdelning där hon kommer att hjälpa kunderna med projektering av framför allt tegelfasader.

Ett intressant yrke

Under skoltiden fick Linn upptäcka alla inriktningar som en byggnadsingenjör kan välja mellan. Hon fastnade dock för konstruktörsyrket, dels för att det kändes som ett roligt och varierat yrke, dels för att hon lockades av projekterings- och beräkningsdelen. Linn berättar:

- När man läser till byggingenjör finns det många inriktningar att välja mellan. Under skoltiden blev jag mer och mer intresserad av att lära mig mer om konstruktörsyrket. Jag gillar biten med beräkningar och projekteringar, det kändes mest lockande. När jag sedan tog examen 2017 fick jag mitt första jobb som konstruktör och det har känts helt rätt hela tiden.

Hon fortsätter:

- På mitt förra jobb blev det dock väldigt brett och jag ville byta till ett jobb där jag fick inrikta mig mer på en specifik del. Det känns som att jag har hittat det hos Wienerberger. Här får jag lära mig tegel på djupet och bli mer specialiserad. Innan kunde jag lite om mycket, nu blir det att jag får chansen att verkligen lära mig saker på en annan nivå. Jag uppskattar även att Wienerberger har kortare projekteringstider. Det gör att man hinner med fler projekt och att vardagen blir mer varierad, vilket jag tycker om.


 

"Tegel är ett gammalt material med mycket historia vilket jag tycker är spännande. Det är ett riktigt hantverk som har hängt med länge och jag tycker att det är mycket intressant att få lära mig mer om materialets långa historia. Dessutom tycker jag att fasadtegel är kul rent arkitektoniskt."

Linn Johansson
Konstruktion & Projektering


 

Digitalisering är vägen framåt

Något som Linn Johansson jobbade mycket med tidigare var användningen av digitala verktyg. Det är ett arbete som hon hoppas kunna ta med sig till Wienerberger:

- Jag hoppas att jag får möjligheten att vara med och utveckla Wienerbergers BIM-användning. Det jobbade jag mycket med tidigare och det är något jag kan. Så jag hoppas på att dels kunna påverka, dels kunna utveckla, användningen av olika projekteringsverktyg, berättar Linn.

Möjlighet att sätta egen prägel

Wienerbergers konstruktionsavdelning har under den senaste tiden fått flera starka tillskott, däribland Linn Johansson. Inte nog med att alla i teamet är kvinnor, de har också fått en unik möjlighet att sätta sin egen prägel på arbetet. Linn berättar:

- Vi är en ganska nystartad avdelning, med tre kvinnor där både jag och min chef Malin är nya. Det känns därför som att vi kommer att kunna bli ett sammansvetsat lag och att vi kommer att kunna bygga upp vårt eget eftersom det inte finns några djuprotade rutiner på plats. Vi kommer in med fräscha ögon och kan tillsammans hitta sätt som fungerar för oss och våra kunder. Det känns kul och vi trivs bra ihop.

Hon fortsätter:

- Sedan är det självklart också kul att vi har så många kvinnor i teamet. Jag har till exempel aldrig haft en kvinnlig chef innan och på min tidigare arbetsplats var könsfördelningen utan tvekan mansdominerad. Det har inte varit några problem med det, men det känns ändå bra och roligt att få in lite kvinnliga kollegor i branschen.

Gammalt material med en spännande historia

För Linn Johansson har hennes resa inom tegelbranschen bara börjat och det är mycket kvar att lära sig. Men hon ser ändå på sin nya roll med glädje, särskilt när det gäller materialet. Hon avslutar:

- Tegel är ett gammalt material med mycket historia vilket jag tycker är spännande. Det är ett riktigt hantverk som har hängt med länge och jag tycker att det är mycket intressant att få lära mig mer om materialets långa historia. Dessutom tycker jag att fasadtegel är kul rent arkitektoniskt. En tegelfasad syns i samhället och kommer att synas under en lång tid framöver. Det ska bli kul att få vara med det visuella i projekten och inte enbart stommen bakom.


 

Besök vårt showroom

Om du är intresserad av att veta mer om våra fasadtegel, skärmtegel eller helt enkelt vill experimentera med fogfärger och strukturer så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
 

Klicka här för mer information

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.


 

Du hittar vårt sortiment här

Vårt hållbarhetsarbete

Våra produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader. Vi har dessutom lanserat ett dokumentationspaket som gör det enklare för arkitekter att samla all relevant produktdokumentation som ska användas i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.

Upptäck det här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.