Murbruk och fogar iscensätter fasadteglet

Dezeen Award Æbleøen Arhus Cebra Arkitekter

 

I byggnadsvärlden spelar murbruk och fogar en avgörande roll för ett murverks övergripande utseende. Hos Wienerberger är murbruk och fogar inte bara praktiska komponenter som binder samman tegelstenarna, utan element som utgör en viktig del av dialogen.

Eftersom cirka 23 procent av murverket består av murbruk finns det en enorm potential att skapa unika uttryck genom att medvetet arbeta med utrymmet mellan tegelstenarna.

Fogens roll: Skapande av unika uttryck

Dagens byggare är mycket medvetna om att murverk är mycket mer än bara en platt tapet, istället arbetar man med tegelstenens tre dimensioner och fogen som en aktiv medspelare.

Fogen i murverket fungerar som ett perfekt kreativt verktyg för att skapa ett unikt uttryck. Genom att medvetet arbeta med fogen öppnas oändliga möjligheter att ge byggnaden karaktär och personlighet. Fogens egenskaper, färg och utformning kan justeras för att skapa olika visuella effekter och framhäva vissa detaljer i murverket.

   

Genom att välja bruk med rätt typ och färg och genom att medvetet arbeta med fogen går det att skapa olika visuella effekter. Murverket kan vara klassiskt och repetitivt eller uttrycksfullt och organiskt, och murverket kan framhäva en byggnads geometri eller få den att smälta in naturligt i omgivningen.

   

Murbruk: En uttrycksfull medspelare

Fogen mellan tegelstenarna består av murbruk. Murbruk finns i många olika färger som antingen kan matcha eller avvika från tegelstenarnas färg och på så sätt bidra till murverkets uttryck. Men murbruket är också det bindemedel som håller ihop tegelstenarna och ger byggnaden strukturell stabilitet.

Rätt murbruk garanterar ett vackert, starkt och motståndskraftigt murverk. Murbruket väljs beroende på tegelstenarnas egenskaper, byggnadens användning, geometri och läge.

Vi förstår vikten av att välja rätt murbruk för att garantera att murverket får lång livslängd, som gör att det bara blir allt vackrare och ökar möjligheten att återanvända tegelstenarna efter avslutad användning.

Murverkets magi

Det fina med murverk är att det består av massor med små byggstenar som kan kombineras på många olika sätt och därmed öppnar upp en värld av möjligheter för kreativa uttryck.

Genom att välja bruk med rätt typ och färg och genom att medvetet arbeta med fogen går det att skapa olika visuella effekter. Murverket kan vara klassiskt och repetitivt eller uttrycksfullt och organiskt, och murverket kan framhäva en byggnads geometri eller få den att smälta in naturligt i omgivningen.  Det finns många möjligheter beroende på det önskade uttrycket och byggnadens användning och läge.

Murverkets främsta uppgift är att förverkliga arkitektens och byggherrens vision, att frigöra geometrin och bidra till ett robust och vackert ramverk för byggnadens användning.


 

Letar du efter det perfekta fasadteglet?

Upptäck vårt utbud av fasadtegel i olika färger och med olika ytstrukturer.
 

Prova våra visualiseringsverktyg

Experimentera med fasadteglets olika förband och fogfärger. Du kan också blanda de olika fasadteglen.
 

Besök vår visningslokal

Du är mycket välkommen att besöka vår visningslokal, där du kan gå på upptäcktsfärd bland våra produkter för fasaden. 


 

Seneste artikler

0Resultat


 

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om gröna produkter, hållbara projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.