Nya färger och komplett aluminiumsystem för skärmteglet URBAN

Apartment Building at Christianshavn, Copenhagen, Cladding tile, Urban - Christianshavn

 

Skärmtegel blir allt populärare som fasadmaterial. Nu lanserar vi det kompletta aluminiumsystemet Omega för montering av vårt skärmtegel URBAN, som dessutom är återanvändningsbart. Det innebär att du nu kan beställa ett komplett paket med allt som ditt projekt behöver för montering av skärmtegel.  
 
Vi har också lagt till en helt ny färg i vårt sortiment, Rosenborg, som är valnötsbrun med svarta stråk.

 

Skärmteglet är definitivt här för att stanna. Skärmteglet har, genom sina innovativa, funktionella och estetiska egenskaper, blivit ett populärt materialval för utvändiga fasader.

- Vårt skärmtegel URBAN för tak och fasader pryder redan många stora och fina projekt i hela Skandinavien. Målet är att erbjuda vackra, enkla, underhållsfria och hållbara fasadlösningar på teglets premisser. Det är samtidigt viktigt för oss att vårt skärmtegel kan monteras snabbt, oavsett förhållandena på byggplatsen, för att få god drift och ekonomi, berättar vår produktchef för tak- och skärmtegel i Skandinavien, Per Ivar Ødegaard. 

Enligt honom är hållbarhet och intresset för återanvändning och cirkularitet också en viktig aspekt, som i framtiden kommer att bli helt avgörande på landets ritkontor och byggplatser. I det sammanhanget kommer skärmteglet URBAN verkligen till sin rätt eftersom både aluminiumsystem och skärmtegel kan tas ner igen och monteras på en ny fasad.

     

Nytt komplett aluminiumsystem för skärmtegel

Hos Wienerberger vill vi göra det lätt att arbeta med vårt skärmtegel URBAN. Därför lanserar vi nu det kompletta aluminiumsystemet Omega för montering av vår ventilerade och brandsäkra fasadlösning.

Aluminiumsystemet Omega passar vårt skärmtegel URBAN med U-profil och L-profil, som båda har en grövre och råare yta, som uppskattas av många arkitekter.

Nu kan vi erbjuda ett komplett system som innehåller allt som behövs för att montera aluminiumprofilen Omega på klämlisten (Z-profil av aluminium), som skapar det avstånd mellan bakvägg och skärmtegel som krävs för optimal och nödvändig ventilation. Det kompletta systemet levereras också med kopplingsdon och rostfria skruvar. Det gör det lätt och enkelt att senare montera skärmteglet URBAN på Omega-profilen.

Vårt nya aluminiumsystem Omega innebär att våra kunder får en komplett, genom testad och godkänd lösning som passar perfekt med vårt skärmtegel URBAN. Lösningen är brandsäker enligt klass A1 och kan användas på höga byggnader över 30 meter, förklarar Per Ivar Ødegaard.

Hämta vår nya vägledning som stegvis beskriver hur man gör för att enkelt, snabbt och korrekt montera skärmteglet URBAN på aluminiumsystemet Omega.

     

NYHET: Valnötsbrunt skärmtegel

Nu har vi lagt till en helt ny färg i vårt sortiment med skärmteglet URBAN, som finns med alla tre tegelprofilerna (U, L och T). Färgen heter Rosenborg och är valnötsbrun med svarta stråk.

- Det mångfärgade tegelgodset är likadant som vårt vitgula Frederiksberg. När vi utvecklade den nya färgen Rosenborg lade vi till ett lätt färgspel med en svart engobering. Det är viktigt för oss att utveckla färgpaletten för vårt skärmtegel, som nu har fem färger. Därför är vi också glada över att den nya färgen Rosenborg redan har fått ett mycket fint mottagande, berättar Per Ivar Ødegaard.

Han tillägger att grundfärgen får ett starkare uttryck med Rosenborg eftersom en mindre mängd engobering påförs – precis som för vår bästsäljande URBAN Christianshavn, som är naturröd med svarta stråk.

     

"Målet är att erbjuda vackra, enkla, underhållsfria och hållbara fasadlösningar på teglets premisser."

Per Ivar Ødegaard
Produktchef för tak- och skärmtegel

     

Vennesla kyrka – ett mästerverk med skärmtegel

Vennesla i Norge har fått en helt ny kyrka och den imponerande byggnadens fasad, tak och kyrktorn är klädda med vårt skärmtegel URBAN.  

LINK arkitektur, som har ritat Vennesla kyrka, ville ha ett ljust skärmtegel med en naturligt extruderad yta för att få en slätare och mera naturlig tegelstruktur som framhäver den ljusa färgen på ett tydligare sätt. 

Därför specialutvecklade vi URBAN Frederiksberg LINK med en slätare yta, som nu har införlivats i vårt projektsortiment. Teglet produceras med U-profil, som ger en tydlig struktur och relief. Kyrkans tegelfasader kommer därför också att upplevas på olika sätt beroende på årstidernas solljus och skuggeffekter.

- Arkitekterna från LINK arkitektur har engagerat sig mycket starkt och sökt efter ett perfekt uttryck för kyrkan på ett mycket professionellt sätt. De har verkligen engagerat sig för att hitta de bästa lösningarna och har ritat en ikonisk byggnad, där fasaden och skärmteglet passar som hand i handske, berättar Per Ivar Ødegaard.

Kyrkans fasad balanserar mellan ett sakralt och ett skulpturalt uttryck, som också ställde höga krav på monteringen av skärmteglet URBAN. 

- Kyrkans arkitektur krävde förstklassig montering. För att ge kyrkan enhetlig form har alla utvändiga hörn gerats mycket tätt. Den täta geringen ger sömlösa övergångar, så att tegelfasaden är obruten och framhäver U-profilens relief i väggarna. Tät gering av utvändiga hörn är en mer tidskrävande process, men de duktiga hantverkarna från HSH Entreprenør har löst det på ett mycket fint sätt genom tålamod, hög precision och utmärkt hantverk, avslutar Per Ivar Ødegaard. 

Läs mer om Vennesla kyrka och intervjun med LINK arkitektur här.


 


 

Broschyr om skärmteglet URBAN

Återanvändningsbart, hållbart och underhållsfritt skärmtegel för tak och fasader. Två lösningar – en produkt.

Ladda ner broschyren här

    


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.