Modernt bostadskvarter med industriell karaktär – välkommen till Brf Fyrskeppet

Brick: EW0109 Vit Marmor - EW0110 Röd Ockra | Brf Fyrskeppet, Sweden

3D: Peab Bostad

På ett historiskt läge, mitt i mötet mellan havsbris och Malmös stadspuls, hittar du Varvsstaden och snart även de moderna bostäderna som utgör Brf Fyrskeppet. I hjärtat av detta nyskapande bostadskvarter, byggt av Peab Bostad, spelar fasadtegel från Wienerberger en central roll som symbol för både tradition och en hållbar framtid.

 

Brf Fyrskeppet i Varvsstaden är ett projekt som inte bara blickar framåt mot en klimatsmart framtid utan också hyllar omgivningens historia och industriella ära. Projektet är Peab Bostads tredje bostadskvarter i Varvsstaden och består av fyra huskroppar som varierar i höjd mellan fyra och 14 våningar. Totalt ryms 103 bostadsrättslägenheter och projektet Svanencertifieras.

För att kombinera modern byggteknik med en historisk känsla har vi levererat fasadtegel, som hjälper till att skapa en unik bostadsmiljö som har både Malmös stadsiluett och kajstråket utanför dörren.

Industriellt arv möter smarta materialval

Fasadteglet som har använts i Brf Fyrskeppet är en viktig komponent som förenar det industriella arvet från Kockums varv med dagens klimatmedvetna byggstandard. Fasader prydda med rött och vitt tegel ger en estetisk koppling till Kockums tidigare varvsverksamhet och skapar en modern, industriell karaktär. Samtidigt skriver Peab att Brf Fyrskeppet blir deras mest klimatsmarta bostadskvarter hittills, där bostäderna byggs med hållbarhet från grunden genom goda materialval som bland annat fasadtegel och en stomme av ECO-betong, en prefabricerad betong med särskilt låg koldioxidpåverkan.

- Att vårt fasadtegel har fått vara en del av det här prestigeprojektet är en glädje för oss på Wienerberger. Inte nog med att vårt fasadtegel är vackert, där kombinationen av vitt och rött tegel verkligen ger det rätta estetiska uttrycket, men fasadtegel är även ett bra material ur andra perspektiv. Det kräver knappt något underhåll, det håller sig vackert i över 100 år och har andra egenskaper som passar in i framtidens bostäder, berättar Gustav Fors, distriktsansvarig säljare på Wienerberger.

  

"Att vårt fasadtegel har fått vara en del av det här prestigeprojektet är en glädje för oss på Wienerberger. Inte nog med att vårt fasadtegel är vackert, där kombinationen av vitt och rött tegel verkligen ger det rätta estetiska uttrycket, men fasadtegel är även ett bra material ur andra perspektiv. Det kräver knappt något underhåll, det håller sig vackert i över 100 år och har andra egenskaper som passar in i framtidens bostäder"

Gustav Fors
Distriktsansvarig säljare på Wienerberger

  

Fasadtegel får gammalt och nytt att mötas

I projektet ville man binda ihop innerstaden i Malmö med vattnet. Dessutom var det viktigt att bevara den historiska kontexten genom gamla byggnader, vilket skapar en dynamik tillsammans med de nya byggnaderna. Det görs med hjälp av vårt fasadtegel.

- Ser man på Brf Fyrskeppet möts man genast av husens fasader som varieras med rött och vitt tegel, som sedan kombineras med balkonger och räcken som harmonierar. Samtidigt har man valt att bygga en takterrass på toppen av huset, och jag vet att utsikten över land och hav där uppe måste vara magisk, säger Gustav Fors.

Vackra kulörer som samspelar och kontrasterar

Till Brf Fyrskeppet har vi levererat fasadteglen EW0109 Vit Marmor, EW0110 Röd Ockra samt grönglaserat fasadtegel i två kulörer.

  

EW0109 Vit Marmor

Ett vitt slaget fasadtegel med gråaktiga nyanser. Hvid marmor är med sin silkesmatta yta och lugna spel i vita och grå nyanser ett elegant fasadtegel. Mura upp Hvid marmor med en matchande ljus fog för ett enkelt uttryck.

EW0110 Röd Ockra

Ett rödbrunt slaget fasadtegel. Röd Ockra är ett elegant fasadtegel med ett renfärgat, underdrivet uttryck. Mura upp Röd Ockra med en matchande brunröd fog för ett skarpt uttryck eller kombinera det med EW0112 Brun Valmue för en levande kontrast.

  

Gustav Fors berättar:

- Vit Marmor är en stor favorit i Sverige. Det är ett vitt slaget fasadtegel med gråaktiga nyanser, som med sin silkesmatta yta och sitt lugna spel i vita och grå nyanser ger fasaden ett elegant uttryck. Den kan både vara dramatisk och enkel, beroende på vad man gör med detaljerna. Här har det sedan kombinerats med Röd Ockra, ett elegant fasadtegel med ett renfärgat och nedtonat uttryck.

Brf Fyrskeppet i Varvsstaden är inte bara ett bostadskvarter, det är en symbol för Malmös framtid som en hållbar stad. Med fasadteglet som en viktig komponent i denna historia har Wienerberger hjälpt till att skapa något som inte bara imponerar visuellt, utan också ger hopp om en mer klimatsmart morgondag.

- Vi är jättenöjda med hur det ser ut och är glada över att få ha varit leverantör till ett fint projekt som detta. Vi ser fram emot att se slutresultatet när allt står klart, avslutar Gustav Fors.

   

Information om Brf Fyrskeppet

Projektets namn: Brf Fyrskeppet i Varvsstaden
Beställare: Peab Bostad
Arkitekt: Johan Celsing Arkitektkontor
Produkter: EW0109 Vit Marmor, EW0110 Röd Ockra samt grönglaserat fasadtegel i två kulörer
Färdigställt: 2024


 

Behöver du hjälp att välja tegelprodukter?

Då är du välkommen att kontakta våra medarbetare, som står redo att ge dig rådgivning och inspiration.
 

Låt dig inspireras av reliefmurverk

Reliefmurverk ger ett vackert skuggspel i murverket och skapar förskjutningar med oändliga variationer.
 

Besök vår visningslokal

Du är mycket välkommen att besöka vår visningslokal, där du kan gå på upptäcktsfärd bland våra produkter för fasaden. 

   

Senaste artiklarna

0Resultat

   

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om gröna produkter, hållbara projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

   

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.