Fasadtegelsinspiration för april

Brick: EW2338 Savanne

 

Savanne – ett klassiskt fasadtegel med rosa nyanser

Vårt fasadtegel Savanne är en klassiker, om du är på jakt efter ett fasadtegel med rosa nyanser. Med sitt lugna och varma färgspel matchar det rosafärgade fasadteglet annat tegel med likadana nyanser och samma harmoniska uttryck, samtidigt som tegel med struktur och ett rikare färgspel i något mörkare toner skapar en varm samhörighet med Savanne.

 

Vår arkitekt och Head of Product Development, Rikke Ask, visar här hur du med fördel kan kombinera det slagna fasadteglet Savanne med vårt övriga sortiment.

Lugna och varma färgtoner

Fokus för det här inspirationsinlägget är vårt fasadtegel EW2338 Savanne, som valet av de andra fasadteglen är baserat på.

Det är ett rosa slaget fasadtegel med ett svagt färgspel i ytan. Savanne passar både den mindre familjebostaden och storskaliga byggnader genom sitt lugna färgspel med varma rosa nyanser. 

Savanne kan lätt kombineras med olika fogfärger, och det kan vara en fördel att mura teglet med ett ljust och varmt murbruk för att framhäva det välkomnande utseendet.

Vilka fasadtegel är komplement till Savanne?

Överst finns EW0110 Röd Ockra, och precis som Savanne-teglet är Röd Ockra också otroligt diskret, men samspelet med Savanne skapar ett lugnt och harmoniskt uttryck med möjlighet till individuella fogfärger som matchar alla tegeltyper. Röd Ockra ingår dessutom i vår LESS-serie med CO2-besparande fasadtegel.Till vänster om Savanne finns Veldbrons med sina violetta, brända och rostfärgade nyanser. Veldbrons kan, med sin karakteristiskt handslagna struktur, skapa ett annorlunda samspel med Savanne och komplettera det på ett mycket inspirerande och annorlunda sätt.

Denna kombination av Veldbrons och Savanne kan fungera som en inspiration för flervåningshus med en rutnätsstruktur i fasaden.

Murstensinspiration - maj


 

Till höger om Savanne har jag placerat vårt slagna EW2117 Havre, som är ett gult tegel med mycket klassiskt utseende. Havre ger här samma varma och guldgula nyanser som Savanne. Några få gemensamma nyanser upprepas mellan pannorna, för att ge en övergripande harmoni och en fasad med lugnt utseende. Havre ingår dessutom i vår LESS-serie med CO2-besparande fasadtegel.

Längst ner finns vårt senaste tillskott, EW2288 Dodenkop. Det är ett av våra nyare fasadtegel, som utvecklats med klassiskt röd lera, som tillförts lite mer på den visuella sidan. En botten med värme och tyngd, varefter färgspelet och bränningen slår an tonen. 

Dodenkop är ett fasadtegel med en mycket stor visuell variation av röda, bruna och mörka färger, men skapar ändå en varm samhörighet med det ljusa Savanne-fasadteglet. Dodenkop ingår dessutom i vår LESS-serie med CO2-besparande fasadtegel.


 

Besök vår visningslokal

Du är mycket välkommen att besöka vår visningslokal, där du kan gå på upptäcktsfärd bland våra produkter för fasaden.
 

Möjligheterna är många när du ska välja fasadtegel

Här får du överblick över vårt utbud av fasadtegel med olika färger och ytor.
 

LESS. Ett fasadtegel för framtidens byggande.

Genom att minska materialförbrukningen med 15 % och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90 %.

Så har vi skapat framtidens CO2-besparande fasadtegel.
 


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.