Fasadtegelsinspiration

Bricks: Dodenkop & Cinnober
Cinnober – färgat av historien

Här ger Rikke Ask, Head of Product Development och arkitekt hos oss, inspiration om hur man kan kombinera fasadtegel med utgångspunkt från vårt helt nya fasadtegel EW2287 Cinnober.

Det nya röda fasadteglet Cinnober har ett brett spektrum med färger och nyanser och kan kombineras med en rad andra tegeltyper för att skapa visuell avstämning eller enhetlig variation, som bland annat kan ge mycket harmoniska flerbostadshus. 

Få inspiration om hur du med bra resultat kan kombinera Cinnober med vårt befintliga sortiment.


 

Färgvariation ger arkitektonisk frihet

Fokus för denna inspiration är vårt helt nya röda och maskinslagna fasadtegel, EW2287 Cinnober, som valet av de andra fasadteglen baseras på.

Fasadteglet har utvecklats med utgångspunkt från den klassiskt röda leran, som vi har tillfört lite mer gnista. En solid botten med värme och tyngd, varefter färgspelet och bränningen slår an tonen. Det nya fasadteglet är också inspirerat av och uppkallat efter färgpigment med en lång tradition inom byggandet. Cinnober är känt för sin vackert djupt röda och intensiva färg.

EW2287 Cinnober är ett rött fasadtegel med guldgula och violetta nyanser samt ett rikt och glödande färgspel som innebär att fasadteglet kan stå ensamt, men också med fördel kombineras med annat tegel.

Cinnober ger inte bara arkitektonisk frihet utan är också fördelaktigt ur klimatsynpunkt, eftersom det nya fasadteglet endast erbjuds i form av LESS, som är vår CO2-besparande serie med fasadtegel.

Vilka fasadtegel är komplement till Cinnober?

Överst når vi vårt handslagna fasadtegel Blauwrood, som här skapar både en strukturskillnad och en mörk kontrast. Gemensam nämnare är den violetta plommonfärgen, men också den metalliska nyansen, som återfinns både hos Blauwrood och Cinnober.

 

Till vänster har jag valt vårt populära och kontrastrika fasadtegel EW2284 Terracotta, som omfamnar Cinnober-fasadteglets ljusa engobering och därmed skapar relationen i fasaden. Om färgspelet ska vara starkare går det också bra att välja vårt fasadtegel EW2294 Terracotta Coal.

Brick: EW2287 Cinnober - EW2286 Karmin - EW0465 Rød nuanceret - EW2284 Terracotta - Blauwrood


 

Till höger om Cinnober  har jag valt vårt fasadtegel EW2286 Karmin, som vi lanserade i våras. Karmin kan med sitt lugna färgspel mellan en röd grundtegelfärg och en svagt plommonfärgad engobering ge Cinnober den plats som krävs för att skapa en enhetlig och lugn fasad.


Nederst har jag föreslagit vårt fasadtegel EW0465 Röd Nyanserad, som kompletterar Cinnober genom sin helt traditionella röda färg, som ändå får en viss efterklang i fasaden genom den röda färgens svaga variation.

Både Karmin och Röd Nyanserad är utmärkta fasadtegel och kan användas till att skapa rutnät med Cinnober som fältbestämmande och karaktärskapande utsmyckning för hela fasaden.


 

Ska vi träffas i vår visningslokal?

Boka in ett möte med mig i vår visningslokal i Frederiksberg. Jag visar dig gärna vår värld av tegel.

Möjligheterna är många när du ska välja fasadtegel

Här får du överblick över vårt utbud av fasadtegel med olika färger och ytor.
 

LESS. Ett fasadtegel för framtidens byggande

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%.

Så har vi skapat framtidens CO2-besparande fasadtegel.
 


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.