Spindeln i nätet – säg hej till vår säljkoordinator Emma Palm

Employee Wienerberger AB

 

Emma Palm har många års erfarenhet av transport och logistik, där hon under sin karriär bland annat har kört tegel för Wienerberger. Men för cirka två år sedan tog hon ett kliv i en helt annan riktning och blev vår säljkoordinator. Idag är hon en otroligt viktig kugge i vårt företagshjul.

 

Under 17 år arbetade Emma Palm med transporter inom logistik, där hon bland annat körde tegel från oss på Wienerberger. För cirka två år sedan valde hon att testa något helt nytt – något som hon aldrig gjort förut. Därför valde hon att tacka ja till en tjänst hos oss, som vår säljkoordinator.

En allt-i-allo

Som säljkoordinator tar Emma hand om innesälj och ser till att allting fungerar som det ska. Själv beaktar hon sig som en allt-i-allo:

- Mitt team är spindeln i nätet, vi ser till att allting funkar och går som det ska. Även om jag är chef över mitt team så jobbar vi fortfarande som ett lag, där alla gör vad de ska för att få bollen att rulla vidare. Vi jobbar även nära utesäljarna och konstruktionsavdelningen, och tar hand om privatkunder som kommer in i showroomet. Men allting kommer till sist till innesälj. Vi gör allt jobb efter att affären är gjord. Jag ser mig därför som en allt-i-allo som ser till att allt håller sig flytande, berättar Emma Palm och fortsätter:

- Jag tror och hoppas att kunderna känner sig omhändertagna när de ringer till mig. Vi får in både ris och ros, men oavsett så är det mitt jobb att undersöka allting och hålla koll på vad teamet gör.

Fasadtegel – ett fantastiskt material

Även om Emma har erfarenhet av att köra tegel, hade hon aldrig tidigare jobbat med tegel. Idag tycker hon att det är ett fantastiskt material:

- Jag har gått från att inte veta någonting om de olika tegelsorterna, till att nu vilja bygga allting i tegel. Det finns oändligt många stenar och förband, som man kan variera hur mycket som helst. Fasadtegel är ett oerhört bra material att välja. Man kan använda det till ungefär alla byggnader, det är i stort sett underhållsfritt och håller sig vackert under lång tid, berättar Emma Palm och fortsätter:

- Jag försöker dock alltid att lära mig mer och det är fortfarande mycket nya saker som jag har kvar att upptäcka. Det är ju inte bara fasadtegel som finns, vi har ju även taktegel, skärmtegel och marktegel. Man är omringad av mängder med produkter dagligen, vilket är jättekul.

     

"Det som är så häftigt med fasadtegel är att man med hjälp av olika förband, murbruk och fogfärger kan skapa stora skillnader och kontraster."

Emma Palm
Säljkoordinator

Kvinna i en mansdominerad bransch

Murarbranschen och byggbranschen beaktas som typiskt mansdominerade branscher. Emma, som kommer från transportbranschen – ytterligare en mansdominerad bransch – har under åren fått lära sig hur man klarar sig som kvinna, utan att kompromissa med vem man är. Hon berättar:

- Jag upplever att branschen är tuff och ibland lite otrevlig, särskilt som kvinna. Så var det även inom transport. Jag har under karriären lärt mig hur jag ska bemöta det och vara förekommande, dock utan att jag ska behöva kompromissa med mig själv. Men jag tycker det är oerhört kul och framför allt viktigt att vi får in fler kvinnor i branschen. Det behövs verkligen.

Starkt fokus på hållbarhet

Emma Palm har i två års tid fått se flertalet projekt gå från ritning till färdigt bygge, något som hon tycker är otroligt kul. Dessutom anser hon att vårt hållbarhetsarbete är något som sticker ut bland övriga konkurrenter.

- Det är väldigt roligt att jobba hos Wienerberger. Det är extra kul när man får vara med från en ritning till ett färdigt bygge. Jag tycker också att det ger något att jobba för ett företag som ägnar mycket tid och resurser på sitt miljöarbete. Bland annat genom att utveckla fasadtegelserien LESS, som vi är unika med. Vi vill alltid vara bäst och först och det gäller absolut för vårt hållbarhetsarbete också.

Fasadtegel med liv skapar levande fasader

Även om Emma Palm fortsätter att lära sig om vårt breda sortiment, finns det redan ett par produkter som sticker ut som favoriter. En är fasadteglet Bronsgroen, som är ett gyllene hand- och sandslaget fasadtegel med vita och sprött gröna nyanser. Hon berättar:

- Fasadteglet Bronsgroen är intressant, med ett äventyrligt färgspel och en rå yta som tillsammans skapar ett naturligt och dynamiskt uttryck. Jag tycker om stenar med liv i, som skapar levande fasader. Jag gillar även grönt, vitt och beige och därför är Bronsgroen en riktigt fin sten för mig.

Emma betonar dock att det är viktigt för kunder att få hjälp med att visualisera resultatet. Hon avslutar:

- Det som är så häftigt med fasadtegel är att man med hjälp av olika förband, murbruk och fogfärger kan skapa stora skillnader och kontraster. Men det kan också göra det svårt att förstå hur slutresultatet kommer att bli. I våra showrooms kan vi hjälpa kunderna att visualisera resultatet och ge dem tips på vad de kan göra för att få fasaderna att verkligen komma till sin rätt. 

Emma Palm och hennes team har sitt kontor i showroomet i Malmö, där de sitter klara för att se till att projekten följer leveransplanerna, att fraktavtal och fraktpriserna är uppdaterade och att kunder och besökare av showroomet får se vårt sortiment från dess bästa sida.


 

Besök vårt showroom

Om du är intresserad av att veta mer om våra fasadtegel, skärmtegel eller helt enkelt vill experimentera med fogfärger och strukturer så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
 

Klicka här för mer information

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.


 

Du hittar vårt sortiment här

Vårt hållbarhetsarbete

Våra produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader. Vi har dessutom lanserat ett dokumentationspaket som gör det enklare för arkitekter att samla all relevant produktdokumentation som ska användas i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.

Upptäck det här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.