Bostäder med fasadtegel och moderna arkitektoniska detaljer

Brick: EW2207 Rød Mørk | Store Ø, Denmark

 

Rött fasadtegel kan vara särdeles spännande att bygga med, särskilt om man har sinne för spännande detaljer. Just så är det i det 24 000 kvm stora bostadsbyggprojektet på Store Ø på Amager. Här har byggherre och arkitekt arbetat med detaljerna, med hjälp av det röda fasadteglet från Wienerberger med röda fogar utvändigt och ljusa fogar in mot gårdsmiljön.

 

Ett stort bostadsbyggnadsprojekt på ”Store Ø” på Amager ska rymma 208 bostäder i varierande storlekar, på totalt 24 000 kvm. Arkitekturen är präglad av olika grepp som ger ett detaljerat, modernt uttryck. 

     

     

Det röda fasadteglet från Wienerberger är uppfört med röda fogar på den utvändiga sidan, men har ljusa fogar inne i gårdsmiljön. På så sätt har den utvändiga fasaden ett lite lugnare uttryck, som i gengäld bidrar till att understryka detaljer som arkitekten Hoscher Nordberg Architecture And Planning A/S har arbetat in i det stora byggprojektet.

Olika uttryck med samma fasadtegel

De murade ramarna kring ingångspartierna är ännu ett detaljintryck. Byggnadsverket har på den utvändiga fasaden svarta fönsterramar och svarta balkonglådor med klart glas, som understryks av den lugna röda fasaden. Invändigt i gårdsmiljön har man i gengäld eftersträvat ett råare utseende med ljusa fogar mot det röda fasadteglet. De sandfärgade fogarna spelar vackert tillsammans med samma röda fasadtegel och eloxerade fönster samt galvaniserade balkonger.

Murarna har dessutom roat sig med att mura upp bänkar vid husmuren inne i gårdsmiljön, som blir en naturlig och varm sittplats i solen. Byggprojektet spelar alltså på två strängar, där det ut mot omvärlden framstår som en stilfull och lugn byggnad, och in emot gården i själva gårdsmiljön spelar med det liv som finns i byggnaden med en råare stil. Ändå hänger byggnadsprojektet väl ihop, tack vare samma röda fasadtegel som går igen på båda sidorna.

     

     

Ett område i kraftig utveckling

Byggprojektet är ett uttryck för utveckling av ännu ett av Amagers gamla industriområden. ”Store Ø”, arealen mellan Lindgreens Allé, Holmbladsgade och Strandlodsvej i den nordöstra änden av Amager blir i gengäld många bostäder rikare.

Projektet på ’Store Ø’ omfattar uppförande av cirka 24 000 kvm i varierande antal våningar till 208 privata familjebostäder, 27 privata ungdomsbostäder, 13 allmänna familjebostäder och 40 allmänna ungdomsbostäder, samt fem mindre hyreskontor i gatuplanet. Därutöver etableras cirka 7 500 kvm källare, primärt för parkering och förråd.

 

Store Ø fakta

Totalentreprenör: Cph Construction A/S
Arkitekt: Holscher Nordberg Architecture And Planning A/S
Landskabsarkitekt: Kragh & Berglund Landskabsarkitekter A/S
Produkt: EW2207 Röd Mörk
Byggperiod: November 2018 – Maj 2021

     


 

Nyfiken på rött fasadtegel?

Utforska alla våra fasadtegel i röda nyanser.

 

Läs mer

Fasadtegel till nybyggnation?

Behöver du en diskussionspartner när det gäller fasadtegel för nybyggnad och andra projekt med särskilda krav på färgspel och estetik?

Kontakta vår försäljningsavdelning här

Ta del av vårt nyhetsbrev

På så sätt missar du inga spännande tips, nyheter eller projekt. Låt dig bli inspirerad och anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.

Anmäl dig här

   


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.