Wienerberger-koncernen har förvärvat Komproment

Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics | Egernsund Wienerberger A/S

 

Wienerberger-koncernen har förvärvat Komproment – en hållbar leverantör av ventilerade fasader och beklädnad.

 

Förvärvet är ett naturligt steg i vår nordiska tillväxtstrategi utanför vår kärnverksamhet med fasadtegel och ger oss möjlighet att erbjuda ett ännu större sortiment med innovativa fasadlösningar.

Komproment och Wienerberger har samma starka värderingar när det gäller hållbarhet, design och innovation, och tillsammans kan vi erbjuda marknaden utmärkt teknisk rådgivning och några av marknadens mest attraktiva fasadlösningar.

En totallösning för marknaden

Komproment kommer att fortsätta som ett eget märke med egen portfölj under Wienerberger-koncernen i Norden. Att ingå i Wienerberger-familjen skapar möjligheter att snabba upp den tillväxtresa som Komproment har inlett, och stärka varumärket ytterligare.

Tillsammans får vi nu möjlighet att erbjuda våra kunder ett ännu större och bredare produktsortiment och en totallösning för klimatskärmen när det gäller estetiska, hållbara och klimatvänliga fasadlösningar.

Med innovativa produkter som gröna fasader, natursten, solceller och återvinningsmaterial tillför vi vårt befintliga hållbara produktutbud ytterligare värde. Samtidigt får våra arkitektrådgivare möjlighet att erbjuda våra kunder en mycket bredare totallösning för klimatskärmen.

Vi ser fram emot att inleda den här resan tillsammans och gläder oss åt att få fortsätta utveckla marknaden för fasadlösningar i Norden.


 


 

Hållbarhet i Wienerberger

Läs mer gällande de åtgärder vi har satt igång för att minska CO2-utsläppet i vår produktion samt hur vi hela tiden utvecklar nya produkter med ett mer miljövänligt perspektiv.
 

LESS. Ett fasadtegel för framtidens byggande

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%.

Så har vi skapat framtidens CO2-besparande fasadtegel.
 

Håll dig uppdaterad

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om gröna produkter, hållbara projekt, dokumentation, återanvändning, biologisk mångfald och mycket mer.

     


 

Senaste artiklarna

0Resultat


 

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.