Passionerad tegelfantast återvänder hem till Wienerberger

Magnus Pettersson, Projektsäljare | Wienerberger AB

 

För Magnus Pettersson är tegel inte bara ett byggmaterial – det är en passion. Den 2 oktober började han som säljare hos oss, men det är inte första gången han har Wienerberger som arbetsgivare.

 

Magnus Pettersson är uppvuxen i Sköldinge, en ort utanför Katrineholm, som tidigare hyste ett tegelbruk. Därför var han redan i ung ålder nära kopplad till tegelbranschen.

- Som tonåring sommarjobbade jag på tegelfabriken. Det blev starten på en lång relation med tegelindustrin. Sommar efter sommar tillbringade jag på fabriken medan jag gick i skolan. Jag gick sedan vidare och arbetade som säljare i en sportaffär, studerade friskvård och psykologi och använde därefter min utbildning till att arbeta med ungdomar i flera år, säger Magnus.

Men som så ofta i livet tog en slumpartad händelse honom tillbaka till hans barndomsby – och tegelfabriken.

- Efter några år i andra yrken, fick jag som slump ett tips om ett jobb på den gamla fabriken – som då hade omvandlats till en tegelbalksfabrik och hade Wienerberger som arbetsgivare. Det var oerhört kul att få komma tillbaka till tegelbranschen igen och även få chansen att jobba för Wienerberger. Jag stannade i fyra år, först som teknisk säljare och därefter som platschef. Nu är det kul att återigen få vara tillbaka hos Wienerberger, denna gång som distriktsansvarig säljare. Det känns som att jag har hittat hem, berättar Magnus.

   

"Tegel har bevisat sin hållbarhet genom tiderna och fortsätter ändå att utvecklas. Wienerberger är en ledare inom detta område, särskilt med sitt CO2-reducerande fasadtegel LESS. Det är jättehäftigt att man med LESS kan bygga bättre byggnader utan att kompromissa med vare sig funktion eller estetik."

Magnus Pettersson
Projektsäljare

   

Fasadtegel: både funktionella och estetiska fördelar

För Magnus Pettersson är rollen som säljare hos Wienerberger inte bara ett jobb, det är en möjlighet att få visa upp ett material som han brinner för.

- Jag älskar tegel. För mig är tegel inte bara ett byggmaterial, det är en symbol för tidlöshet och en bra lösning för framtidens byggande. Det är ett material som är tåligt, robust och hållbart – samtidigt som det är väldigt vackert. Jag väljer själv att bo i tegelhus eftersom jag inte gillar att måla om och därför gärna vill ha fasader som är så underhållsfria som möjligt. Ett enkelt val för min del, särskilt eftersom jag bara har bott i tegelhus under hela mitt liv.

Han fortsätter:

- Nu ser jag fram emot att hjälpa våra kunder att hitta rätt lösningar till deras projekt och att tillsammans med resten av teamet göra tegel till nummer ett för fasadmaterial i Sverige.

Framtidens byggnader kräver miljömedvetna lösningar

På Wienerberger arbetar vi för en ambitiös cirkulär framtid med fokus på CO2-reduktion, mer återvinning och återanvändning samt ökad biologisk mångfald med respekt för naturens resurser.

Dessutom minskar vårt CO2-besparande fasadtegel LESS förbrukningen av lera med 15 procent och energiförbrukningen under torkning och bränning med 70 till 90 procent. Detta är något som Magnus Pettersson ser som oerhört viktigt för framtiden. Han förklarar:

- Jag tror att Wienerberger har något spännande på gång och en stor anledning till att jag lockades av denna tjänst var för att jag vill vara en del av den resan. Tegel har bevisat sin hållbarhet genom tiderna och fortsätter ändå att utvecklas. Wienerberger är en ledare inom detta område, särskilt med sitt CO2-reducerande fasadtegel LESS. Det är jättehäftigt att man med LESS kan bygga bättre byggnader utan att kompromissa med vare sig funktion eller estetik.

   

Apartment building, Groenttorvet, Hortensia Hus, Roed haandstroegen

"I början av min karriär inom branschen tyckte jag att svart och grått tegel var det absolut snyggaste valet. Men ju mer jag har arbetat med tegel och fått se hur det faller på plats i olika projekt har jag börjat uppskatta originalet mer och mer – det röda teglet med lite schattering. Det är ett tidlöst alternativ som bara blir vackrare med tiden."

   

Rött fasadtegel är en favorit

När Magnus Pettersson får frågan om han har hittat en favorit i Wienerbergers sortiment, svarar han:

- I början av min karriär inom branschen tyckte jag att svart och grått tegel var det absolut snyggaste valet. Men ju mer jag har arbetat med tegel och fått se hur det faller på plats i olika projekt har jag börjat uppskatta originalet mer och mer – det röda teglet med lite schattering. Det är ett tidlöst alternativ som bara blir vackrare med tiden.

Som del av Wienerberger-teamet ser Magnus Pettersson fram emot att vara en del av ett företag med resurser som kommer att vara avgörande i strävan efter att göra tegel till det främsta fasadmaterialet i Sverige. Utöver att vara tekniskt skicklig är han även en social och serviceinriktad person, med förmåga att bygga relationer med såväl befintliga som potentiella kunder.

- Mitt engagemang i att leverera resultat och skapa kontakt med människor är starkt influerat av min erfarenhet med idrott, som fortfarande betyder mycket för mig. Det, i samband med min erfarenhet från tidigare roller inom tegelbranschen, gör att jag känner mig redo att ta mig an utmaningen som en del av Wienerbergers säljkår, avslutar Magnus.


 

LESS. CO2-besparande fasadtegel för framtidens byggande.

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%. CO2-besparingen i produktionen av LESS täcker fas A3 i EPD:n.
 

Behöver du hjälp att välja tegelprodukter?

Då är du välkommen att kontakta våra medarbetare, som står redo att ge dig rådgivning och inspiration.
 

Låt dig inspireras av reliefmurverk

Reliefmurverk ger ett vackert skuggspel i murverket och skapar förskjutningar med oändliga variationer.
 

   

Senaste artiklarna

0Resultat

   

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

   

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.