Ny VD med omfattande erfarenhet tar plats hos Wienerberger

Martin Persson, Verkställande Direktör | Wienerberger AB

 

Den 2 oktober tillträdde Martin Persson tjänsten som VD för Wienerberger, Sveriges mest framstående tegelproducent. Med en gedigen bakgrund som omfattar över tre decennier inom byggbranschen, inklusive en betydande tid som VD inom tegelsektorn, har Martin Persson en stark grund att leda företaget framåt på och påverka branschen som helhet.

 

Wienerberger är en globalt ledande tillverkare av tegelprodukter och har varit aktiv i Sverige i över 20 år. Företaget är känt för sin innovation och högkvalitativa produktion av fasadtegel, marktegel, taktegel och skärmtegel.

För att förstärka sin position på den svenska marknaden krävs ett starkt team. Därför har Wienerberger beslutat att anställa Martin Persson som ny VD för Wienerberger Sverige.

- Vi ser en spännande utveckling i byggbranschen, med ökat fokus på hållbart byggande och produkternas roll i detta. Det öppnar upp för spännande möjligheter för oss som tegelproducenter, särskilt på en marknad som Sverige där traditionen att bygga med trä är stark, säger Martin Persson.

En gemensam strävan

Med en gedigen erfarenhet inom byggindustrin, inklusive de senaste 12 åren som VD inom tegelbranschen, kommer Martin Persson nu att samarbeta med den svenska organisationen hos Wienerberger för att uppnå ett gemensamt mål – att bli marknadsledande i Sverige.

- Som VD för Wienerberger AB är jag ansvarig för att utveckla och stärka vår närvaro på den svenska marknaden. Vårt mål är att bli marknadsledande och detta är något vi kommer att sträva mot tillsammans. Oavsett roll i bolaget bidrar du till företagets utveckling, berättar Martin Persson och fortsätter:

- Jag inser också vikten av att öka kundernas medvetenhet om vårt utbud. Wienerberger har en imponerande produktportfölj och fyra tegelbruk som är oerhört bra, både när det gäller volym och produktkvalitet. Vi har också kompententa medarbetare som gör det möjligt för oss att erbjuda både högkvalitativ service och omfattande teknisk expertis.

   

Martin Persson, Verkställande Direktör | Wienerberger AB"Som VD för Wienerberger AB är jag ansvarig för att utveckla och stärka vår närvaro på den svenska marknaden. Vårt mål är att bli marknadsledande och detta är något vi kommer att sträva mot tillsammans. Oavsett roll i bolaget bidrar du till företagets utveckling, berättar Martin Persson och fortsätter:

- Jag inser också vikten av att öka kundernas medvetenhet om vårt utbud. Wienerberger har en imponerande produktportfölj och fyra tegelbruk som är oerhört bra, både när det gäller volym och produktkvalitet. Vi har också kompententa medarbetare som gör det möjligt för oss att erbjuda både högkvalitativ service och omfattande teknisk expertis."


Martin Persson
Verkställande Direktör, Wienerberger AB

   

CO2-reducerat fasadtegel spelar nyckelroll i framtidens byggbransch

När det gäller framtiden inom tegelsektorn identifierar Martin Persson ett speciellt ämne av avgörande betydelse:

- För tegelbranschen, och byggbranschen i stort, kommer leverantörernas hållbarhetsarbete att vara av yttersta vikt. Enligt min bedömning ligger Wienerberger långt fram, mycket tack vare vår LESS-serie med CO2-reducerat fasadtegel. Det är en banbrytande produkt som kommer att vara av central betydelse när branschen tar alltmer miljömedvetna beslut.

Martin Persson avslutar:

- Jag ser fram emot att fortsätta detta arbete och utveckla Wienerbergers verksamhet. Dessutom ser jag fram emot att arbeta med fantastiska produkter från våra tegelbruk och vara en del av ett kompentent team, som gemensamt strävar efter att optimera vårt arbetssätt för att ge bästa service på marknaden till våra kunder.

Brick: EW0462 Almind | Egernsund Wienerberger A/S
LESS. CO2-besparande fasadtegel för framtidens byggande.

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%. CO2-besparingen i produktionen av LESS täcker fas A3 i EPD:n.
 

Låt dig inspireras av reliefmurverk

Reliefmurverk ger ett vackert skuggspel i murverket och skapar förskjutningar med oändliga variationer.
 

     

Senaste artiklarna

0Resultat

     

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

     

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.