Exklusiv villa kläs med elegant fasadtegel från Wienerberger

Fasadtegel: Linaqua Fumo | Privatbolig - Strandangsgatan, Landskrona

 

Landskrona är en stad känd för sin vackra och tidlösa arkitektur. Nu har staden fått sällskap av ännu en ögonhöjande byggnad, i form av en modern 1,5-plansvilla uppförd på ett nyproduktionsområde precis vid stadens kust. För att sätta sin prägel på området och ge huset en levande känsla, valde ägarna att klä den exklusiva villan med fasadtegel från Wienerberger.

 

Fasadtegel är ett klassiskt material som pryder många av vårt lands äldsta byggnader. Men än idag är Sveriges tegeltradition stark och fortfarande väljer många fasadtegel även till sina moderna nybyggnationer.

Ett sådant exempel hittar man i Landskrona. På ett nyproducerat bostadsområde precis vid havet hittar man en exklusiv villa som tar vara på fasadteglets alla fördelar – samtidigt som det behåller sin moderna känsla. Det har man lyckats med tack vare fasadtegel från Wienerberger.


"Wienerberger uppvisade ett brett sortiment och framförallt ett stort intresse av att hjälpa mig som fastighetsägare att hitta rätt. Det uppskattades verkligen och resultatet blev helt klart över förväntan."

Ägaren
 

Tegel: ett robust byggmaterial

Husets ägare har själv varit med i såväl planering som byggnation av huset, och står dessutom bakom många av designvalen. Detta har han gjort i nära samarbete med det lokala arkitektkontoret Bengt Husritare AB.

- För mig var det viktigt att huset skulle ha en anknytning till platsen, därför är jag glad över att ha fått arbeta med en lokal arkitekt som själv bor i staden. Tanken var att skapa ett modernt hem byggt med gedigna material som håller i längden. Detta var särskilt viktigt eftersom vi bygger precis vid havet. Då krävs det material som är robusta, hållbara och som ser bra ut även under längre tid och det var en av anledningarna till att vi valde fasadtegel, berättar ägaren.

Fasadtegel som väcker liv i fasaden

Fasadteglet som valdes ut heter Linaqua Fumo, en blågrå och svart tegelsten med spännande uttryck. Ägaren berättar:

- Anledningen till att vi valde Wienerberger och just den här tegelsorten var för att den stack ut i format och modell och satte en prägel på huset som vi gillade. Fasaderna blev levande trots att de är murade, då teglets färger skiftar lite och väcker liv i helheten.

Han fortsätter:

- Wienerberger uppvisade ett brett sortiment och framförallt ett stort intresse av att hjälpa mig som fastighetsägare att hitta rätt. Det uppskattades verkligen och resultatet blev helt klart över förväntan.

Modernt och klassiskt på en och samma gång

Den vackra Landskrona-villan har en yta på drygt 200 kvadratmeter och består i sin helhet av en betongstomme och fasadtegel. Planeringen påbörjades 2018 och vid årsskiftet 2021/2022 stod huset klart.

Villan har ett modernt uttryck, med stora fönsterpartier som ger många möjligheter att njuta av den vackra havsutsikten. De stora glaspartierna tillsammans med ett klassiskt material som fasadtegel skapar ett spännande uttryck och en helt perfekt kombination av tradition och modernitet. Ägaren förklarar:

- Huset är både elegant och stilfullt. Estetiken passar in i moderna områden som det här, men vi har verkligen satsat på att få fram den unika prägeln som gör att det ändå sticker ut från grannbebyggelsen. Med fasadtegel kan man kombinera form och funktion i och med att det både är vackert och samtidigt väldigt robust och hållbart. Jag är jättenöjd med slutresultatet och fasadteglet kommer verkligen till sin rätt här.

Mörkt fasadtegel signalerar exklusivitet

Linaqua Fumo är ett mörkt fasadtegel som är dubbelbränt. Det innebär att tegelstenen är bränd två gånger för att få den mörka färgen och det säregna utseendet – ett utseende som ofta förknippas med klass och elegans. Filip Davidsson, försäljningschef på Wienerberger, avslutar:

- Linaqua Fumo är en fantastisk specialsten som vi har i vårt sortiment. Den är unik i både form och utseende och tack vare fasadteglets mörka färg har man verkligen lyckats uppnå en känsla av exklusivitet. Vi ser att mörkare fasadtegel blir alltmer populärt och genom att kombinera det med stora fönsterpartier och moderna arkitekturval som de gjort i Landskrona, kan man verkligen ta ett klassiskt material och få det att passa in i de mest moderna områdena. Vi är jätteglada att vi fick vara med på resan!

 

Information om Villa Landskrona

Projektets namn: Villa Landskrona 
Arkitekt: Bengt Husritare AB 
Produkter: Linaqua Fumo 
Färdigställt: 2021/2022


 

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.


 

Du hittar vårt sortiment här

Estetiska fördelar med fasadtegel

Det är A och O att fasaden passar husets arkitektoniska uttryck. Därför är det viktigt att välja rätt, och se till att teglets färg, storlek och struktur passar husets stil. Det finns oändliga möjligheter att skapa unika fasader med hjälp av fasadtegel. Vill du veta mer?

Läs här


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.