Fasadtegel från Egernsund

Danish Facade Brick - 2.1.65 Antibes - Goldbækparken

 

Wienerberger har köpt upp Vesterled Tegelbruk och Helligsø Tegelbruk i Danmark (del av tidigare Egernsund Tegl amba). Detta innebär, att vår tegelkollektion nu ger dig ännu fler valmöjligheter, när du ska välja fasadtegel till ditt byggprojekt.

Tidigare har Tegelmäster sålt och distribuerat dessa tegelsorter på den svenska marknaden. Efter förvärven och sammanslagningen av Wienerberger och Egernsund Tegl säljs fasadteglet nu exklusivt av Wienerberger AB i Sverige.
 

Nu ännu bredare sortiment av fasadtegel
- ännu fler valmöjligheter

Klicka på bilderna - och läs mera om de enskilda fasadtegel från Egernsund - nu exklusivt från Wienerberger.

Söker du ett fasadtegel från Egernsund, som du inte kan hitta på vår hemsida,
kontakta oss då på 0771 42 43 50 eller besök vårt showroom i Malmö, Göteborg eller Stockholm, så hjälper vi dig med ditt tegelval.

Ett hus byggt med fasadtegel är effektivt ljudisolerat. Murverk dämpar ljud - både från de enskilda rummen i huset, men också från trafik och grannar. Taktegel hjälper också till att isolera ljud.

Fasadtegel är först och främst känt för sin hållbarhet. Det är tillverkat av hårdbränd lera. Bränningsmetoden säkerställer att det är färgbeständigt och motståndskraftigt mot väder och vind. Dessutom är fasadtegel frostbeständigt, utesluter fuktproblem och har hög isolerings förmåga mot värme, kyla och ljud.

Leran, som används för vårt fasadtegel finns i naturen i gula och röda nyanser. Färgen beror på var du tar leran. I en utgrävning av leran är det beroende på det geografiska läget om det är rödbrännande eller gulbrännande lera. Idag finns fasadtegel också i färgerna gul, röd, rosé, gulröd, blå, brun, brunsvart och grå. Dessa färger förekommer bland annat genom olika lerblandningar eller i själva bränningsprocessen genom att tillsätta mindre syre, s.k. blådämpning.

En obehandlad vägg byggt av fasadtegel är ett 100% naturligt material som du kan lita på. Den avger varken föroreningar eller allergiframkallande ämnen.

Med hänsyn till alla indikatorer på hållbarhet, ekonomiska, sociala och miljömässiga, samt traditionella fördelar för en tegelprodukt, kommer du att upptäcka att tegel- både fasadtegel och taktegel - har ett betydande och positivt bidrag till hållbar utveckling och till hållbar konstruktion. Med andra ord, tegelhus är en miljövänlig, social och ekonomiskt sund investering.

 

 

 

_______


Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.