Möt vår försäljningschef Filip Davidsson

Filip Davidsson, försäljningschef | Wienerberger AB

 

– mannen som håller den svenska organisationen i framkant

2018 började Filip Davidsson som utesäljare hos oss på Wienerberger och 2020 tillträdde han sin nuvarande roll som försäljningschef för den svenska organisationen. Hans arbete inkluderar både kundkontakt och ansvaret över att få säljorganisationen i Sverige att trivas på jobbet och hitta möjligheter för nya kontakter.

 

Filip Davidsson började sin karriär inom byggbranschen tidigt, som sommararbetare hos en återförsäljare av byggmaterial. Därefter spenderade han flera år som utesäljare inom mur och puts och sedan tog han steget vidare och hamnade hos Wienerberger.

Idag är han vår försäljningschef i Sverige, vilket han har varit sedan 2020.

- Jag fick upp ögonen för byggbranschen under mitt sommarjobb hos en återförsäljare. Därefter gick jag vidare som utesäljare inom mur och puts under 12 år. Sedan var det dags att göra något nytt och eftersom det finns en lång erfarenhet av tegel inom min familj blev det att jag hamnade där. Och på den vägen befinner jag mig fortfarande, säger Filip.

    

"Jag får ofta höra av kunder och arkitekter att det är ett väldigt livfullt och kreativt material att jobba med, trots att det ändå är robust och gediget. Det erbjuder möjligheter för variation och kan skapa vackra byggnader som passar både bland gammal och ny bebyggelse."

Filip Davidsson
Försäljningschef

    

Verksam i hela Sverige

En vanlig arbetsdag startar Filip oftast på kontoret i Malmö. Men även om han har sin bas i södra Sverige innebär hans roll som försäljningschef att han ofta får åka runt på vägarna i resten av landet och besöka kunder. 

- Jag brukar köra från hemmet runt klockan 07.00 och tar mig oftast till kontoret där jag börjar min dag. Jag är dessutom ute och kör en hel del, då jag besöker våra köpande kunder som finns och verkar över hela Sverige. Det är ett jobb som jag trivs väldigt bra med eftersom jag verkligen tycker om att jobba med människor, säger Filip och betonar:

- Det är tillsammans med människor som vi skapar nya framgångar och möjligheter.

Ett roligt material att jobba med

Förutom hans eget jobb inom tegelbranschen har hans familj även lång erfarenhet av materialet. Själv tycker Filip att fasadtegel är ett roligt material att jobba med, mycket tack vare dess långa historia.

- Fasadtegel är ett otroligt material. Det är en produkt som har funnits länge och som än idag är lika bra som när man byggde dåtidens byggnader och kyrkor. Det är ett rent naturmaterial som har lång livslängd och är ekonomiskt med tiden. Dessutom åldras det med värdighet och kan passa in i flera olika arkitektoniska uttryck, säger Filip och fortsätter:

- Jag får ofta höra av kunder och arkitekter att det är ett väldigt livfullt och kreativt material att jobba med, trots att det ändå är robust och gediget. Det erbjuder möjligheter för variation och kan skapa vackra byggnader som passar både bland gammal och ny bebyggelse.

Vill vara den mest kompletta och serviceinriktade tegelleverantören

Som försäljningschef har Filip som ansvarsområde att hjälpa vår säljorganisation, ta hand om våra köpande kunder och skapa nya och förbättrade möjligheter:

- Jag ser även till att våra avtal med köpande kunder är aktuella. Vi ska se till att vara den mest kompletta och serviceinriktade tegelleverantören i Sverige. Det är ett hårt arbete som kräver mycket jobb och tid, men som vi klarar av tack vare en stark laganda och ett noga fokus på kunden. Jag kan inte göra jobbet ensam och som tur är har jag ett helt team vid min sida, förklarar han och fortsätter:

- Vi är ett fantastiskt team på Wienerberger där alla trivs att jobba med varandra. Vi är lyhörda och ser gärna att alla kommer med idéer som kan lyfta vår verksamhet till nya nivåer. Sedan sätter vi alltid kunden i fokus och gör allt vi kan för att vi ska få till ett bra och fint projekt tillsammans. Hela teamet gör alltid det lilla extra i de affärer vi gör – från innesälj till konstruktion och försäljning.

Filip Davidsson betonar: 

- Jag är oerhört stolt över att få vara försäljningschef hos Wienerberger. Mina kollegor är otroligt kompetenta och ger sitt allt varje dag för att vi ska nå våra mål tillsammans.

En favorit i fasadtegelsortimentet – som kan ses i Malmö

En av Filip Davidssons stora favoriter när det gäller tegelsorter är EW0466 Koppar. Det är ett nytt fasadtegel som verkligen passar in bland de traditionella tegelprodukterna, berättar Filip och fortsätter:

- EW0466 Koppar är ett rött slaget fasadtegel med en yta nyanserad av en svart slöja. Tegelstenen är inspirerad av äldre stadsbyggnader i röda klassiska kulörer, som med tiden har påverkats av sot och ålder. 

EW0466 Koppar har använts vid uppförandet av den nya domstolen i Malmö, där den klassiska kulören i samspel med stora glaspartier skapar ett arkitektoniskt uttryck som förädlar Malmös nya stadsbild.

- Kombinationen av tegel och glas är tidlöst. Det är två material som samspelar och ger ett mycket vackert estetiskt intryck. Dessutom kommer byggnaden att smälta in bland både äldre och nyare byggnader, vilket gör att miljön får en uppgradering samtidigt som omgivningarna respekteras, säger Filip.

   

   

Miljöfokus är A och O för framtidens byggnader

Filips favoritsten EW0466 Koppar kan dessutom fås i en LESS-variant. Det innebär att man får en betydligt mindre miljöpåverkan, då fasadteglet använder biogas och mindre material i produktionen.

Det är bara ett av de initiativ som vi tagit med fokus på miljön, något Filip tror kommer att vara mycket viktigt för framtiden. 

- Vi är världens största tegelproducent och har ett 100-procentigt fokus på miljö. Det kommer att vara av yttersta vikt för framtiden och allt vårt byggande framöver. På Wienerberger vill vi ligga i framkant i allt vi gör och inser också vårt ansvar för att förbättra sättet vi producerar våra produkter. Det är ett viktigt arbete och vi är villiga att lägga både tid och resurser för att nå våra mål och möta framtidens krav på hållbara byggnader och grönare byggmaterial, säger Filip och avslutar:

- Med våra nya förvärv, bland annat av den hållbara fasadleverantören Komproment, kommer vi att kunna utöka kompetensen inom fasadbeklädnad i hela Norden. Tillsammans kommer vi att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bredare sortiment och en helhetslösning för klimatskärmen när det gäller estetiska och klimatvänliga fasadlösningar. Det är helt klart en spännande framtid vi går till mötes och jag är glad att jag får vara en del av den resan!

   

LESS mursten

LESS

CO2-besparande fasadtegel för framtidens byggande

Bygg med LESS, vårt CO2-besparande sortiment av fasadtegel – och uppnå CO2-reduktion.

Genom att minska materialförbrukningen med 15% och bränna med certifierad biogas har vi minskat CO2-utsläppen i produktionen med 70-90%. CO2-besparingen i produktionen av LESS täcker fas A3 i EPD:n.

Fasadteglet har samma mått, kvalitet och uttryck som ett traditionellt danskt slaget fasadtegel och finns i många snygga färgvarianter.

   

Besök vårt showroom

Om du är intresserad av att veta mer om våra fasadtegel, skärmtegel eller helt enkelt vill experimentera med fogfärger och strukturer så är du varmt välkommen att besöka vårt showroom i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Upptäck vårt sortiment

Oavsett om du letar efter ett skärmtegel eller är nyfiken på våra fasadtegel så har vi tegelsorten för ditt nästa projekt. Klicka dig runt och samla inspiration.

Vårt hållbarhetsarbete

Våra produkter och system kan bidra till bra resultat vid miljöcertifiering av byggnader. Vi har dessutom lanserat ett dokumentationspaket som gör det enklare för arkitekter att samla all relevant produktdokumentation som ska användas i samband med en Miljöbyggnadscertifiering.


 

Senaste artiklarna

0Resultat

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.