Nyhet: Nytt monteringssystem för skärmteglet URBAN garanterar snabbt arbete och god ekonomi

Skärmtegel - URBAN Christianshavn - Sandnes Læringscenter

 

Nu lanserar vi ett helt nytt monteringssystem av aluminium, som är skräddarsytt för vårt URBAN T skärmtegel. En tegelprofil med lätt borstad yta som ger fasaden ett klart och tydligt linjespel. 

Det nya TC-clip systemet av aluminium ger möjlighet att montera teglet utan behov av skruvar och garanterar därmed snabbt arbete och god ekonomi.

 

Vårt skärmtegel URBAN är ett innovativt byggnadsmaterial som förenar estetik och funktionalitet och ger byggnader och stadsrum en materiell känsla. 

Skärmteglet kan användas på både tak och fasader och framhäver byggnadens linjer, men utmanar samtidigt geometrin och leker med sneda kanter och vinklar.

URBAN skärmtegel finns med tre olika profiler, som passar olika monteringssystem.

Nytt TC-clip system för URBAN T skärmtegel

Hos Wienerberger vill vi göra det lätt att arbeta med vårt skärmtegel URBAN

Därför lanserar vi nu ett helt nytt TC-clip system av aluminium, som är lämpligt för montering av vårt URBAN T skärmtegel. Teglet har en borstad yta och slätare struktur, som ger ett klart och tydligt horisontellt linjespel.

URBAN T skärmtegel monteras på det nya TC-clip alu-profilsystemet, som består av en aluminiumprofil med tillhörande rostfria clips. Aluminiumprofilen monteras direkt på den lodräta klämlisten (Z-profil), som är monterad på den bärande konstruktionen. Det ger det nödvändiga avstånd mellan bakvägg och skärmtegel som krävs för optimal och nödvändig ventilation och utluftning.

     

 

 

"Den enkla och snabba monteringen gör systemet idealiskt för större byggnadsprojekt och höga byggnader med många obrutna ytor. Man sparar också mycket tid genom att välja TC-clip systemet av aluminium."

Per Ivar Ødegaard
Produktchef för tak- och skärmtegel

    

Snabb monteras utan skruvar

Skärmteglet monteras med hjälp av två clips per tegelplatta. Varje tegelplatta skjuts lätt upp och hålls på plats av de två clipsen. På det sättet hamnar clipset under press och spärrar ytterligare rörelser. 

- Själva monteringen blir därför mycket enkel, snabb och effektiv – helt utan skruvar. Det bidrar till att garantera snabbt arbete och god totalekonomi, berättar vår produktchef för tak- och skärmtegel i Skandinavien, Per Ivar Ødegaard.

Han tillägger:

- Den enkla och snabba monteringen gör systemet idealiskt för större byggnadsprojekt och höga byggnader med många obrutna ytor. Man sparar också mycket tid genom att välja TC-clip systemet av aluminium, förklarar Per Ivar Ødegaard.  

TC-clip systemet ger också möjlighet till kortare överlappning mellan tegelplattorna. Det ger en synligare yta och en mindre framträdande relief på fasaden. 

Vår URBAN T skärmtegel finns i fem olika färger, vitgul, brun, tegelröd, vinröd och svart. 

Sammantaget klassificeras URBAN TC-clip systemet som brandsäker fasad enligt brandklass A1.

Återanvändningsbart skärmtegel och komplett lösning

Vårt skärmtegel URBAN är återanvändningsbart eftersom teglet hängs upp utan behov av murbruk. Det innebär att skärmteglet och aluminiumsystemet kan tas ner igen och monteras på en ny fasad.

- Produkten passar ett cirkulärt och hållbart tänkande, som vi upplever att allt fler är intresserade av på landets ritkontor, berättar Per Ivar Ødegaard.

Samma sak gäller för vårt aluminiumsystem Omega, som passar vårt skärmtegel URBAN med U-profil och L-profil, som båda har en grövre och råare yta. URBAN U och L kan naturligtvis också monteras på bärläkter av trä.

Med både TC-clip systemet och Omega alu-systemet kan vi nu erbjuda en komplett lösning med allt som behövs för montering av det valda skärmteglet URBAN. Det underlättar och gör det lätt att projektera och montera.

Läs mer om Omega alu-systemet här


 

Skärmtegel

Skärmtegel är en lösning som ger nya arkitektoniska möjligheter med en vacker och innovativ look. Vårt systerföretag Komproment specialiserar sig på fasadbeklädnad i tegel och skiffer och du hittar deras breda sortiment av fasadsystem här.

 

Behöver du hjälp att välja tegelprodukter?

Då är du välkommen att kontakta våra medarbetare, som står redo att ge dig rådgivning och inspiration.
 

   

Senaste artiklarna

0Resultat

    

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

    

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.