BLACK FRIDAY - BLACK BRICKS

Fasadtegel - EW3478 Black Beauty

 

Black Friday närmar sig med raska steg. Redan i veckan före Black Friday den 25 november 2022 vimlar det av otroliga erbjudanden. På fasadtegelsidan är det dock helt svart. Svart fasadtegel hör inte till den "billigaste" kategorin.

   

Nästan tvärtom. Svart fasadtegel faller nämligen inom kategorin exklusivt fasadtegel och med dess vackert avstämda nyanser i grått och brunt blir det svarta fasadteglet alltmer populärt.

Välj en matchande mörk fogfärg för ett vackert, massivt och nästan sammetslent uttryck eller en ljus fogfärg för ett rått murverk med stark kontrast. Svart fasadtegel i kombination med färgat murbruk kan också bidra till byggnader med monolitisk karaktär. 

Det svarta murverket framträder ofta med klass och elegans, men svart fasadtegel kan också fungera som en fin kontrast till andra färger. 

Låt dig inspireras av byggnader med vårt svarta fasadtegel. 

   
 

Fasadtegel - EW3478 Black Beauty
EW3478 Black Beauty
Fasadtegel - EW2702-Royal-Ghost
Fasadtegel - EW3478 Black Beauty
Fasadtegel - EW3478 Black Beauty



 

Black Friday - Black Bricks

... för inspiration


 

Fasadtegel - EW2702-Royal-Ghost


Grönt är det nya svarta

Det är ingen tvekan om att svart fasadtegel tillför byggnaden ett exklusivt uttryck. Och trots att vi kan erbjuda dig fasadtegel som nästan är kolsvart så är det definitivt många, många år sedan vi slutade att elda med kol. 

Idag kan du faktiskt välja flera av våra svarta fasadtegel i form av LESS, som är vår CO2-besparande serie med fasadtegel.

Serien har lägre förbrukning av lera eftersom fasadteglet är perforerat. Det ger fördelar både när det gäller torkningen och bränningen eftersom vi använder mindre energi. Genom att perforera det maskinslagna fasadteglet och bränna med biogas har vi lyckats minska CO2-utsläppen i produktionen med 60-80 procent. Det lägre miljöavtrycket är naturligtvis dokumenterat i produktspecifika EPD:er.

 

 

 

 

Black Friday

Black Friday är den informella beteckningen på fredagen efter den amerikanska traditionen Thanksgiving - och infaller därför fredagen efter fjärde torsdagen i november. 2022 är det fredagen den 25 november.

Black Friday uppstod omkring 1973 i USA och användes ursprungligen för att beskriva den våldsamma trafiken av fotgängare och bilar som uppstod dagen efter Thanksgiving. Senare införde detaljhandeln en alternativ förklaring: Detaljhandlarna tjänade inga pengar från januari till november och Black Friday är en markering av startskottet för julhandeln, där de började få svarta siffror i sammanräkningarna.

Black Friday kom på allvar till Sverige omkring 2013.

Det uppskattas att omsättningen på det globala planet ligger omkring 880 miljarder kronor. (2018)

 

 

Lek med fasadtegel i HusDesigner

Upplev den stora skillnaden i murverket - om du väljer en ljus eller mörk fog. Visuellt kan man tro att det är två olika stenar.

Prova här

Rött fasadtegel är trendigt igen

De röda tonerna är tillbaka i nybyggnation, där de väcker nostalgi och utstrålar värme. Vi ger dig här en inblick i trender inom fasadtegel år 2021.

Läs mer här

Vår fasadtegelkollektion

Ett brett urval av en mängd härliga ytor, vackra färger, inspirerande format. Allt du behöver för att skapa just det uttryck du söker till ditt byggprojekt.

Se kollektionen här


 

Senaste nytt

0Resultat


 

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om gröna produkter, hållbara projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.