BLACK FRIDAY - BLACK BRICKS

Fasadtegel - EW3478 Black Beauty

 

Black Friday närmar sig med raska steg. Redan i veckan före Black Friday den 24 november 2023 vimlar det av otroliga erbjudanden. På fasadtegelsidan är det dock helt svart. Svart fasadtegel hör inte till den "billigaste" kategorin.

 

Nästan tvärtom. Svart fasadtegel faller nämligen inom kategorin exklusivt fasadtegel och med dess vackert avstämda nyanser i grått och brunt blir det svarta fasadteglet alltmer populärt.

Välj en matchande mörk fogfärg för ett vackert, massivt och nästan sammetslent uttryck eller en ljus fogfärg för ett rått murverk med stark kontrast. Svart fasadtegel i kombination med färgat murbruk kan också bidra till byggnader med monolitisk karaktär. 

Det svarta murverket framträder ofta med klass och elegans, men svart fasadtegel kan också fungera som en fin kontrast till andra färger. 

Låt dig inspireras av byggnader med vårt svarta fasadtegel.

   

Fasadtegel - EW3478 Black Beauty
EW3478 Black Beauty
Fasadtegel - EW2702-Royal-Ghost
Fasadtegel - EW3478 Black Beauty
Fasadtegel - EW3478 Black Beauty 

Black Friday - Black Bricks

... för inspiration


 

Fasadtegel - EW2702-Royal-Ghost

Grönt är det nya svarta

Det är ingen tvekan om att svart fasadtegel tillför byggnaden ett exklusivt uttryck. Och trots att vi kan erbjuda dig fasadtegel som nästan är kolsvart så är det definitivt många, många år sedan vi slutade att elda med kol. 

Idag kan du faktiskt välja flera av våra svarta fasadtegel i form av LESS, som är vår CO2-besparande serie med fasadtegel.

Serien har lägre förbrukning av lera eftersom fasadteglet är perforerat. Det ger fördelar både när det gäller torkningen och bränningen eftersom vi använder mindre energi. Genom att perforera det maskinslagna fasadteglet och bränna med certifierad biogas har vi lyckats minska CO2-utsläppen i produktionen med 70-90 procent. Det lägre miljöavtrycket är naturligtvis dokumenterat i produktspecifika EPD:er.

   

EW0454 Sort Onyx

Ett svartbrunt slaget fasadtegel med spel. Svart Onyx är ett silkesmatt svartbrunt fasadtegel med brända blanka märken från ugnsvärmen. Mura upp Svart Onyx med en matchande, mörk fog för ett elegant monolitiskt uttryck.

EW0449 Kol

Ett svartbrunt slaget fasadtegel. Kul är ett silkesmatt svartbrunt fasadtegel som är en klassiker i vårt sortiment. Mura upp det med matchande mörkt murbruk för ett exakt uttryck eller kombinera det med EW0451 Stål för ett mer spräckligt uttryck.

EW2702 Royal Ghost

Ett blåtonat svart slaget fasadtegel. Royal Ghost är ett elegant renfärgat fasadtegel, mura upp det med en matchande mörk fog för ett stramt, tydligt uttryck.

   

Retro Grafitsvart

Är ett svart strängsprutat fasadtegel med en naturligt levande struktur. Grafitsvart Retro är ett karaktärsfullt fasadtegel som med sin svarta färg understryker byggnadens geometri. För ett ännu starkare monolitiskt uttryck muras Grafitsvart Retro upp med svart murbruk.

Svart schatterad Rustik

Svart schatterad Rustik är ett svart, nyanserat och strängpressat fasadtegel med en naturligt grov struktur. Det är ett modernt fasadtegel som har ett levande färgspel med matta, blankt svarta och djupbruna nyanser. Mura upp Svart schatterad Rustik med en matchande mörk fog för att få ett kraftfullt och monolitiskt uttryck.

Agora Grafietzwart

Agora Grafietzwart är ett svartgrått hand- och sandslaget fasadtegel med svarta nyanser och en rustik yta. Agora Grafietzwart kan muras upp med en matchande mörk fog för ett karaktärsfullt uttryck.

   

EW3782 Sundkrog

Ett hand- och sandslaget fasadtegel i en djupt svartbrun färg med enskilda, eleganta, blåsvarta nyanser. För ett kompakt monolitiskt uttryck kan Sundkrog med fördel muras upp med en mörk, skrapad fog.

Svart Special LF

Ett svart slaget blådämpat fasadtegel i slankt långformat. Svart Special är ett elegant, svart fasadtegel med ljusa sättmärken. Mura upp Svart Special med matchande mörk fog och uppnå ett starkt monolitiskt uttryck.

Svart Rustik Special LF

Ett svart slaget blådämpat fasadtegel i slankt långformat. Svart Rustik Special är ett rått fasadtegel med rikt spel i svarta och grå nyanser samt i matt och blankt. Svart Rustik Special är ett fasadtegel med starkt karakteristiskt uttryck..

   

Black Friday

Black Friday är den informella beteckningen på fredagen efter den amerikanska traditionen Thanksgiving - och infaller därför fredagen efter fjärde torsdagen i november. 2023 är det fredagen den 24 november.

Black Friday uppstod omkring 1973 i USA och användes ursprungligen för att beskriva den våldsamma trafiken av fotgängare och bilar som uppstod dagen efter Thanksgiving. Senare införde detaljhandeln en alternativ förklaring: Detaljhandlarna tjänade inga pengar från januari till november och Black Friday är en markering av startskottet för julhandeln, där de började få svarta siffror i sammanräkningarna.

Black Friday kom på allvar till Sverige omkring 2013.

Det uppskattas att omsättningen på det globala planet ligger omkring 880 miljarder kronor. (2018)

 

 

Lek med fasadtegel i HusDesigner

Upplev den stora skillnaden i murverket - om du väljer en ljus eller mörk fog. Visuellt kan man tro att det är två olika stenar.

Prova här

Rött fasadtegel är trendigt igen

De röda tonerna är tillbaka i nybyggnation, där de väcker nostalgi och utstrålar värme. Vi ger dig här en inblick i trender inom fasadtegel år 2021.

Läs mer här

Vår fasadtegelkollektion

Ett brett urval av en mängd härliga ytor, vackra färger, inspirerande format. Allt du behöver för att skapa just det uttryck du söker till ditt byggprojekt.

Se kollektionen här


 

Senaste nytt

0Resultat


 

Campaign handmade bricks

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få senaste nytt om produkter, inspirerande projekt, dokumentation, återvinning, biologisk mångfald och mycket mer.

Visualisering

Generera textur/BIM här

Downloads

Välj och download här.

Produkter

En värld av tegelprodukter inom fasadtegel, skärmtegel, taktegel och marktegel.